Blocuri pe încă o faleză din Constanţa? „Nu vom vota un astfel de Plan Urbanistic Zonal!”

2700
3
Blocuri pe încă o faleză din Constanţa? „Nu vom vota un astfel de Plan Urbanistic Zonal!” - fondblocuripeincaofaleza-1634842490.jpg

Articole de la același autor

Comisia tehnică de Urbanism şi Amenajarea teritoriului din cadrul Primăriei Constanţa va analiza, săptămâna viitoare, solicitarea unui investitor de a modifica reglementările zonale pentru a putea construi pe malul din spatele Spitalului Militar un imobil cu mai multe etaje. Terenul, situat chiar pe taluz, este proprietate privată. Cu toate acestea, autorităţile locale ar vrea să amenajeze o promenadă în zona aflată chiar în apropierea plajei.

Membrii Comisiei tehnice de Urbanism vor discuta posibilitatea de a demara o construcţie pe un teren de aproximativ 900 metri pătraţi, situat pe taluzul municipiului, într-o zonă neamenajată, în dreptul plajei din dreptul Spitalului Militar. Consilierul local USR Cătălin Iacob, care face parte din comisie, consideră că astfel de proiecte nu pot fi acceptate şi, din contră, zona ar trebui să devină publică.

„Este vorba despre avizul de oportunitate pentru elaborarea unui Plan Urbanistic Zonal, undeva în apropierea străzii Prelungirea Bucovinei. Proprietarul unei suprafeţe generoase de taluz doreşte să construiască o clinică de înfrumuseţare. Din ce am înţeles de la elaboratori, terenul ar fi fost donat în trecut, către un cetăţean de onoare, care apoi l-a vândut. Actualul proprietar ar fi al treilea”, a declarat Cătălin Iacob, pentru „Cuget Liber”. Imobilul va cuprinde şi spaţii de cazare, însă deocamdată nu a fost prezentat un plan cu câte etaje va avea.

Potrivit consilierului local, pe taluzul respectiv sunt numeroase parcele deţinute de diferiţi proprietari. „Zona este una foarte atractivă pentru investiţii private, dar noi rămânem la părerea noastră: promenadă de la Modern până la Pescărie. Aşadar, nu vom vota niciun astfel de plan urbanistic zonal”, a subliniat membrul în Comisia de Urbanism.



Mal, proprietate privată


Deşi acesta speră că nu vor apărea construcţii pe taluz, şansele să ne plimbăm pe noua faleză prea curând sunt destul de reduse. Zona este parcelată în hârtii şi, deşi terenurile nu sunt încă marcate şi împrejmuite, sunt proprietăţi private aproape în totalitate. Pentru a putea amenaja o promenadă, autorităţile locale vor trebui să identifice proprietarii şi să facă exproprieri, ceea ce este un proces de durată şi cu slabe şanse de izbândă.

De altfel Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral, care are în administrare plajele şi o parte din taluzuri, a înaintat mai multe procese pentru a recâştiga astfel de porţiuni de faleze care au fost intabulate de către Primăria Constanţa şi apoi vândute ori donate către diferiţi beneficiari. 



Comentează știrea

Titi
22 octombrie 2021
Mazare

De ce dracu' nu crucificam pe nimeni pentru terenurile astea date de Mazare et co? Date catre cetateni de onoare, ca sa taca toata p.....mea.

Titi
22 octombrie 2021
Mazare

De ce dracu' nu crucificam pe nimeni pentru terenurile astea date de Mazare et co? Date catre cetateni de onoare, ca sa taca toata p.....mea.

Titi
22 octombrie 2021
Mazare

De ce dracu' nu crucificam pe nimeni pentru terenurile astea date de Mazare et co? Date catre cetateni de onoare, ca sa taca toata p.....mea.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5276 secunde