Biserica Ortodoxă Română va respecta "exemplar" regulile sanitare după reluarea slujbelor în biserici

117
Biserica Ortodoxă Română va respecta

Articole recomandate

Biserica Ortodoxă Română va respecta "exemplar" regulile de natură sanitară și le va cere și credincioșilor să le respecte, după reluarea slujbelor în biserici, anunțată astăzi de premierul Ludovic Orban.


"Patriarhia Română a primit cu bucurie decizia intens așteptată și integral justificată a autorităților de a permite oficierea slujbelor religioase în interiorul bisericilor, cu participarea credincioșilor, în condițiile respectării unor reglementări limpezi și încă necesare.


Ca și până acum, Biserica Ortodoxă Română va respecta exemplar regulile de natură sanitară și le va reitera constant în recomandările pe care le va face credincioșilor săi", se arată într-un comunicat al BOR.


"Este esențial să recuperăm constant, dar cu discernământ, deplina normalitate a vieții noastre sociale. Acest lucru ne privește pe fiecare în parte și ne solicită responsabilitatea personală. Credința autentică civilizează, rodește atenție morală, grijă și respect față de celălalt. De aceea, credința onorează în cel mai înalt grad. Ca și respectarea ei", potrivit comunicatului.


Premierul Ludovic Orban a anunțat în debutul ședinței de Guvern că slujbele religioase se vor putea desfășura și în interiorul bisericilor, conform Digi24.


"Am luat decizia de a permite oficierea de slujbe și în interior. Noi nu am închis bisericile, au fost deschise. Nu s-a permis oficierea slujbelor, s-au permis diferitele evenimente pentru botezuri, căsătorii, sigur, cu un număr limitat de persoane. Va fi un număr redus de credincioși care vor putea asista la slujbă, de aceea se va face atât în interior cât și exterior. Aici vor trebui respectate reguli, purtatul măștii, dezinfectarea spațiilor comune", a spus Orban.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6734 secunde