Bine de știut! Ce se întâmplă cu platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate

187
Bine de știut! Ce se întâmplă cu platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate - card18643800-1565125628.jpg

Articole recomandate

Incepand cu data de 06.08.2019, a fost reluata functionarea Platformei Informatice a Asigurarilor de Sanatate (PIAS), scrie romaniatv.net


Astfel, conform reglementarilor legale, furnizorii de servicii medicale vor raporta online, in 3 zile lucratoare de la prestarea serviciului medical , iar serviciile medicale vor fi semnate cu cardul, anulandu-se astfel dispozitiile speciale utilizate pe perioada in care PIAS a fost indiponibila online.

Din data de 1 august 2019, mare parte dintre problemele sistemului informatic au fost remediate de catre echipa mixta formată din specialiști IT din sistemul de sănătate și parteneri care au contribuit la punerea în funcțiune a sistemului informatics. Din 1 august si pana in prezent, echipa tehnica a intervenit punctual acolo unde au fost depistate probleme care au cauzat imposibilitatea raportarilor zilnice sau lunare.

Mentionam ca, pana la finalizarea unor contracte care sa asigure mentenanta pentru toate componentele PIAS, echipa mixta de specialisti va continua operatiunile de monitorizare si consolidare ale PIAS. Procedurile de achiziție a mentenanței au fost elaborate si urmeaza sa fie demarate in cel mai scurt timp.

"Multumesc echipei de specialisti care a lucrat, zi si noapte, timp de aproape doua saptamani pentru a depista si remedia problemele sistemului informatic. Aceasta situatie nu trebuie sa se mai repete, trebuie sa existe servicii de mentenanta care sa asigure buna functionare a tuturor componentelor sistemului si orice problema indentificata sa fie rezolvata punctual, la timp, astfel incat sa nu mai provoace blocaje. Imi cer scuze pacientilor si furnizorilor pentru problemele cauzate de disfunctionalitatile din sistem mai bine de o luna. Am demarat intalniri cu reprezentanti ai organizatiilor profesionale din domeniul sanatatii pentru a identifica impreuna solutii care sa duca la debirocratizarea medicilor si, implicit, la cresterea calitatii actului medical. Trebuie sa facem in asa fel incat, in timpul unei consultatii, medicul sa acorde mai mult timp pacientului si mai putin pentru treburile birocratice", a declarat Vasile Ciurchea, presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.







Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0293 secunde