Biletele de tratament pentru pensionari: oferte multe, puține vândute

596
1
Biletele de tratament pentru pensionari: oferte multe, puține vândute - biletepensionari-1478620892.jpg

Articole de la același autor

Deși Casa Județeană de Pensii (CJP) Constanța a pus la dispoziția vârstnicilor, anul acesta, 9.600 de cereri de tratament și odihnă, doar 6.630 dintre ei au intrat în posesia biletelor, diferența de aproape 3.000 nefiind vândute. Motivul? O bună parte dintre bătrâni a preferat să nu plece decât în stațiunile menționate de ei în dosarele de înscriere, motiv pentru care au amânat tratamentele pentru anul viitor, doar să meargă acolo unde vor.

Conform informațiilor furnizate de directorul CJP, Cristina Samoilă, pentru luna noiembrie, bătrânii au la dispoziție un lot de 418 bilete, în două tranșe, din care 224 au fost deja vândute. De precizat că ultima serie din 2016 va avea ca dată de plecare data de 29 noiembrie. Cele mai căutate stațiuni sunt Covasna, Băile Herculane, Vatra Dornei, Mangalia, Techirghiol, Govora, Sovata, Căciulata, Amara, Slănic Prahova, Bușteni, Tușnad.

Criteriile după care sunt acordate aceste bilete sunt aceleași de până acum. Ca urmare, s-a ținut cont de un punctaj în care s-a luat în calcul și dacă solicitantul a mai beneficiat sau nu de bilete în ultimii doi ani. Astfel, pensionarii care nu au primit bilete de tratament în 2014 și 2015 au primit zece puncte, iar cei care au beneficiat de două bilete în perioadele de sezon nu au mai primit niciun punct. Contribuția suportată de către persoanele de vârsta a treia este de 50% din valoarea totală a pensiei. În cazul asiguraților, contribuția este de 50% din valoarea biletului, asta dacă veniturile brute lunare sunt mai mici decât salariul mediu brut pe economie. Persoanele care au primit repartiție trebuie să se prezinte cu câteva zile înainte la sediul CJP, pentru ridicarea biletului, cu ultimul cupon de pensie, actul de identitate și biletul de trimitere de la medicul de familie către stațiunea pentru care au primit repartiție. Listele cu persoanele care vor primi un bilet de tratament în această serie au fost deja afișate la CJP.

Ca în fiecare an, aproximativ 15% din numărul total de bilete de tratament au fost acordate gratuit categoriilor de persoane beneficiare de prevederile unor legi speciale și legi cu caracter reparatoriu, precum și categoriilor de persoane beneficiare ale sistemului de asigurare pentru accidente de muncă și boli profesionale. 

Comentează știrea

ion
9 noiembrie 2016
usor cu oferte

pana anul acesta am asteptat trei ani pentru un bilet de tratament . trebuie relatii sa poti primi un bilet la statiunea care vrei .deci o mare minciuna , daca dai - ai daca nu ...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6235 secunde