Benzi pentru autobuze, piste de biciclete și fără mașini parcate, pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu

306
Benzi pentru autobuze, piste de biciclete și fără mașini parcate, pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu - trotuarenoi-1594021578.jpg

Articole de la același autor

În perioada următoare, în municipiul Constanța, vor începe lucrările în cadrul proiectului "Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, între Gara CFR și stațiunea Mamaia". Este vorba despre ample lucrări de resistematizare a infrastructurii de transport corespunzătoare arterelor rutiere bulevardul 1 Decembrie 1918 și bulevardul Alexandru Lăpușneanu, în vederea încurajării utilizării modurilor de transport mai prietenoase cu mediul, prin creșterea atractivității și accesibilității deplasărilor cu transportul public, cu bicicleta și pietonale, precum și adaptarea la nevoile persoanelor cu dizabilizăți și mobilitate redusă.


Astfel, vor fi modernizate o parte din stațiile de autobuz vechi și vor fi construite unele noi. Vor fi amenajate benzi separate pentru mijloacele de transport public, pe o lungime de aproape 12 km, va fi reconfigurat bulevardul Alexandru Lăpușneanu, ca stradă urbană, vor fi trasate piste pentru biciclete, pe aproape 8 km, vor fi refăcute trotuarele și spațiile pentru pietoni, pe o suprafață de 44.940 de metri pătrați. În plus, proiectul vizează interzicerea parcării autoturismelor în numeroase zone ale bulevardul Alexandru Lăpușneanu, astfel încât vor fi montați 2.542 de stâlpi antiparcare.


Valoarea totală a proiectului este de 91.361.641,40 lei, susținută în integral din fonduri europene.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5888 secunde