Belgia - Informații de ULTIMĂ ORĂ. Cum și când se iese din izolare

3151
Belgia - Informații de ULTIMĂ ORĂ. Cum și când se iese din izolare - belgia-1589386758.jpg

Articole recomandate

Premierul Belgiei, Sophie Wilmes, a prezentat, în urmă cu puțin timp, principalele etape ale ieșirii progresive din izolare, însă a atras atenția că orice manifestare culturală, sportivă și recreativă rămâne interzisă până la 30 iunie, din cauza pandemiei de coronavirus, informează agenția AFP, consultată de Agerpres.

"După ce redeschiderea unor magazine în această săptămână s-a desfășurat în general bine, școlile vor începe să primească din nou elevi în anumite clase de luni, 18 mai", a spus ea, într-o conferință de presă.

Însă cafenelele și restaurantele nu se vor redeschide mai devreme de 8 iunie și, la modul general, în privința adunărilor și contactelor sociale "nu va exista probabil o revenire la normal în această vară", a declarat liberala francofonă care conduce guvernul belgian.

"Orice eveniment sau manifestare cu caracter cultural, sportiv, turistic și recreativ rămâne interzis până la 30 iunie", a afirmat ea.

Există totuși excepții în anumite condiții. Astfel, ceremoniile de căsătorie și înmormântare, "nu și recepțiile de după", vor fi autorizate începând cu 18 mai dacă ele se limitează la un maxim de 30 de persoane.

De asemenea, în cluburile sportive, antrenamentele și cursurile în exterior sub supervizarea unui adult se vor putea relua la această dată în grup de maximum 20 de persoane.

Muzeele, parcurile de animale și unele monumente istorice vor putea de asemenea să se redeschidă pentru public de luni, cu condiția să vândă bilete online sau prin telefon.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5505 secunde