Bebelușii zăpezii! O femeie a născut în șenilată, iar o alta acasă, în toiul viscolului

224

Articole de la același autor

Printre zecile de intervenții pe care echipele de la Drumuri și Poduri și cei de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență le-au făcut în plin viscol, au fost și două mai speciale. Două femei au născut asistate de paramedici pentru că nu au mai ajuns la spital. 


"Cea mai dramatică și extrem de emoționantă a fost aceea de recuperare a două mămici, dintr-un utilaj blocat pe un drum înzăpezit. Una dintre paciente a născut chiar în șenilata de intervenție. 


Ionuț Andrei a venit pe lume în mijlocul urgiei. Operațiunile de salvare a persoanelor din șenilată au durat aproape șase ore, din cauza nămeților chiar și de patru metri, dar și a viscolului. A fost o operațiune dificilă, dar absolut necesară", a declarat președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu. 


Chiar dacă a născut în condiții grele, femeia care a adus pe lume un copil în șenilată este înafara oricărui pericol, la fel și bebelușul. În ciuda condițiilor dificile, ea s-a aflat pe mâini bune, echipajul șenilatei acordându-i tot ajutorul. 


"Pentru acești oameni, în noaptea aceasta, nu a existat nu se poate. Cu un utilaj vechi, rusesc, au făcut o minune și au reușit să străpungă nămeți de până la 3-4 metri, în timp de șase ore. 


Ultimii 100 de metri au fost cei mai grei. S-au parcurs într-o oră, vedeau șenilata, dar nu puteau ajunge. Conducătorul șenilatei și cei doi paramedici, captivi în nămeți, au fost la înălțime. Pentru mine sunt eroi", a declarat și Lucian Lungoci, directorul RAJD. 


v v v 


Tot cu ajutorul a doi paramedici, o altă femeie a născut acasă, în localitatea Orzaru. Mama și nou-născutul au fost, ulterior, preluați de șenilata RAJDP și transportați până la ambulanță, cu care au fost transportați la Spitalul Județean Constanța. 


Atât fetița, cât și mama sunt bine și le mulțumesc salvatorilor lor.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 09 Ianuarie 2017
Stire din Economie : Tortura călătoriei cu trenul
Pagina a fost generata in 0.6335 secunde