Bebeluş de 600 de grame, resuscitat şi readus la viaţă de medici

335
Bebeluş de 600 de grame, resuscitat şi readus la viaţă de medici - bebelus2-1633630479.jpg

Articole de la același autor

Medicii constănţeni se pot mândri cu bebeluşii care părăsesc secţia de Neonatologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Nu de mult, un alt copilaş, o mână de om care a venit pe această lume fără a-i fi date mari şanse de supravieţuire, le-a demonstrat cât de puternic este şi că vrea să trăiască. La acel moment, cadrele medicale fuseseră solicitate să intervină în cazul unui avort spontan, dar nu mare le-a fost surpriza când au văzut că micuţul a putut fi resuscitat. Micuţa minune,

născută la doar 600 de grame şi 23 de săptămâni încăpea în palma medicului neonatolog şi acum, după cinci luni petrecute în spital, încape tare bine în braţele mamei lui.

A supravieţuit şi pentru că a avut alături echipa medicală care a sperat şi a luptat să-l salveze, dar şi pentru că a avut şansa să vină pe lume într-o secţie dotată la cele mai moderne standarde, cu ajutorul Asociaţiei „Dăruieşte Aripi”. Potrivit preşedintelui asociaţiei, Alina Pătrăhău, după şapte ani în care au luptat să construiască o secţie de Neonatologie aşa cum este în spitalele performante din Europa, o veste ca aceasta le dă curaj şi energie să lupte în continuare pentru copilașii bolnavi. „Şi dacă tot am început cu un miracol, să continuăm cu o veste bună: DARA, soluţia digitală care conectează medicii specialişti din centrele de referinţă cu medicii din comunităţile locale, astfel încât să le asigure copiilor bolnavi tratamente neîntrerupte, a câştigat premiul cel mare la «Innovators for Children». Asta înseamnă că avem 15.000 de euro, care ne ajută mult să dezvoltăm mai departe platforma şi să le dăm copiilor din România şanse reale la viaţă şi la sănătate”, a precizat aceasta. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1346 secunde