Băutura cu mei și hrișcă vă ajută să aveți o sănătate mai bună

2192

Articole de la același autor

Binecunoscutul cofetar Silvian Miron a lansat, luna aceasta, o nouă băutură-minune, Silviana cu mei și hrișcă, la scurt timp după apariția pe piață a celei cu mei și secară. Produsul a fost realizat sub atenta îndrumare a academicianului Ovidiu Bojor, care a afirmat în repetate rânduri că "acest aliment este medicament și acest medicament este un aliment". 


Practic, acesta este un produs nou în gama produselor din cereale, obținut prin propria lor fermentație. "Noi nu lucrăm cu fermenți adiționali. Produsul conține doar urme de gluten, se adresează mai mult persoanelor care țin diferite diete, dar este foarte hrănitor", a subliniat maestrul cofetar. 


Despre băutura care ne ajută să avem o sănătate de fier, prof. Gheorghe Mencinicopschi a declarat că aceasta ar fi o băutură "vie", care ne ajută foarte mult. De ce? Pentru că meiul, considerat regele cerealelor, are rolul de regenerare a celulelor. Specialistul susține că meiul, odată ajuns în organismul nostru, bio-magneziul din mei, intră în 300 de reacții pozitive. 


De asemenea, meiul este considerat unul dintre cele mai sănătoase alimente, fiind bogat în minerale cum ar fi calciul, cuprul, fierul, magneziul, seleniul, potasiul, fosforul, dar și în vitamine. Așadar, magneziul obținut din mei și secară contribuie la utilizarea benefică a insulinei de către organism, ceea ce în face un aliment preferat pentru persoanele cu diabet, în cantitățile permise de carbohidrați. Bogat în fitonutrienți, cu efect antioxidant, meiul mai contribuie la prevenția bolilor cronice, cum ar fi cancerul. 


Apoi, hrișca este extraordinară pentru organism. Dintre numeroasele sale beneficii, cel mai important de știut sunt efectele cardiovasculare și digestive. Cantitatea crescută de fibre ajută atât digestia la nivel intestinal, previne apariția calculilor vezicii biliare, dar și balanța pozitivă a lipidelor în sânge. De asemenea, ea este cunoscută pentru efectele de prevenție a aterosclerozei sau insuficienței venoase cronice. Mai mult decât atât, efectele benefice pentru persoanele cu diabet zaharat au fost identificate în cazul înlocuirii făinurilor albe sau orezului cu hrișcă, în cantitățile permise de carbohidrați.

Băutura are un gust dulce-acrișor și este indicat a se păstra la temperaturi cuprinse între 2 și 6 grade Celsius, ferindu-se tot timpul de soare sau îngheț. 


Cei doi specialiști au precizat că băuturile "Silviana" contribuie la eliminarea toxinelor din organism, la curățarea intestinelor, previn constipația, curăță și hidratează colonul, oferindu-i elasticitatea normală. În plus, bacteriile probiotice obținute reglează microflora de la nivelul intestinelor, neutralizează durerile de stomac și asigură astfel o protecție a sistemului gastrointestinal.

Atenție, însă, consumul acestui aliment nu înlocuiește tratamentul prescris de medic! 


Pentru cei interesați, băutura se găsește la cofetăria "Silvian", la Casa Brâncovenească și la Țăranii Dobrogeni.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5425 secunde