Bătrânii singuri și izolați, ajutați de Asociația "Niciodată Singur - Prietenii Vârstnicilor"

315
Bătrânii singuri  și izolați, ajutați  de Asociația

Articole de la același autor

Asociația "Niciodată Singur - Prietenii Vârstnicilor" lansează, în acest week-end, un program de prevenție gratuit destinat bătrânilor singuri, dar și voluntarilor care lucrează cu persoanele de vârsta a III-a, menit să atragă atenția asupra bolilor din sfera neurologică care pot apărea preponderent la persoanele vârstnice. Întâlnirile, ce se vor desfășura periodic, sunt concepute ca niște sesiuni de informare în care vârstnicii, dar și voluntarii asociației vor primi de la medicii specialiști, informații practice despre prevenție, tratament și simptome și vor putea pune întrebări despre propria stare de sănătate.

Persoanele interesate se pot deplasa la Clubul Seniorilor din București, acolo unde vor avea ocazia să afle mai multe despre accidentul cardio-vascular, care cauzează anual în România aproape 55.000 de decese.

Organizatorii spun că, la acest moment, țara noastră se află pe locul al treilea în topul țărilor cu cele mai multe noi cazuri de AVC și pe locul al doilea în topul deceselor și al infirmităților cauzate de această afecțiune.

"Cu ajutorul voluntarilor, asociația noastră vizitează lunar la domiciliu peste 300 de vârstnici singuri și izolați din mai multe zone din România. Pentru a preveni, este important ca voluntarii noștri să știe și să observe simptomele anumitor boli specifice vârstei a treia. De asemenea, mulți dintre vârstnicii beneficiari locuiesc singuri, ceea ce îi face foarte atenți la starea de sănătate și la simptomele pe care le au. Pentru ei, sunt importante întâlnirile regulate cu medici de diferite specializări", a declarat Beatrice Culda, directorul Asociației "Niciodată Singur - Prietenii Vârstnicilor".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 23 Aprilie 2018
Stire din Social : Când se achită pensiile
Pagina a fost generata in 2.8197 secunde