Bătrânii își "îndulcesc" masa de Paști cu împrumuturi de la Casa de Ajutor Reciproc

578
7
Bătrânii își

Articole de la același autor

Bătrânii au dat buzna, de câteva zile, la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP), pentru a face rost de bani pentru sărbătorile de Paște. Ca urmare, masa multora dintre ei va fi "îndulcită" cu banii de la CARP, bani fără de care numeroși constănțeni nu ar avea efectiv ce mânca.

Dacă până acum, vârstnicii făceau împrumuturi pentru a-și cumpăra medicamente, lemne sau își plăteau ratele la bancă, acum, ei se mulțumesc cu mai puțin: o bucată de carne de miel, un cozonac și câteva ouă înroșite. Din nefericire, mulți dintre ei au pensii de circa 800-1.000 de lei, iar Casa de Ajutor Reciproc a rămas ultima lor salvare.

Pe doamna Angela P. am întâlnit-o la unul dintre ghișeele CARP. După 30 de ani de muncă, ea are acum o pensie de aproape 1.000 de lei, bani care nu-i ajung niciodată pentru tot ce are de făcut în casă. Tot lipsa banilor a împins-o și acum să vină la CARP și să completeze actele pentru împrumut.

"Am terminat de achitat ultima rată de curând, dar cum nu am pe nimeni care să mă ajute, am fost pusă în situația de a apela iar la CAR, pentru că altfel nu aș avea nici măcar un ou pe masă, de sărbători. Pe vremea când lucram, făceam mese întinse, cu de toate, iar acum am ajuns să nu mai pot cumpăra nici măcar o salată sau ridichii", ne-a povestit cu lacrimi în ochi femeia.

În aceeași situație se află multe persoane. Nicușor S. are 73 de ani și împreună cu soția sa nu adună mai mult de 2.100 de lei pe lună. În aceste condiții, spun bătrânii, după ce au dat pensia la gaze, curent, telefon, apă, nu le-a mai rămas niciun ban pentru Paște.

"Ne-am făcut foarte bine socotelile și după ce am tras linie, am ajuns la concluzia că pentru mâncarea tradițională, drob, friptură, nu ne mai rămâne nimic. Dacă nu am apela la Casa de Ajutor Reciproc, am rămâne efectiv fără nimic în bucătărie și nu avem copii care să ne întindă o mână de ajutor", s-au plâns bătrâneii.

Bineînțeles, cazurile de acest gen sunt multe, iar persoanele în vârstă se bucură pentru orice sumă de bani care le vine în plus în această perioadă, chiar dacă acest lucru înseamnă că după aceea trebuie să-i dea înapoi.

v v v

La ora actuală, Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor are 13.027 membri, iar de la începutul anului și până în prezent, în jur de 1.600 dintre ei au făcut diverse împrumuturi, majoritatea limitându-se la maxim 3.000 de lei. Pentru acești bani, a precizat șeful serviciului Contabilitate din cadrul CARP, Mariana Păculea, ei vor plăti ulterior rate lunare, reprezentând cam o treime din pensia pe care o încasează de la stat. Desigur, pentru banii împrumutați, se percep dobânzi. Spre exemplu, la o sumă de 2.000 de lei, se percepe o dobândă anuală de 115 lei, iar la 18 rate, suma de 188 lei.

În ciuda numărului tot mai mare de împrumuturi, majoritatea bătrâneilor își achită la timp ratele stabilite. De obicei, ei nu cer împrumuturi mai mari decât puterea de rambursare. 

Comentează știrea

Beria
14 aprilie 2017
Au trecut alegerile

Din aceasta cauza,batranii pensionari din ROMANIA,sunt obligati sa faca imprumuturi la CAR,pentru a supravietui.Si-au marit lor salariile(primari,consilii locale si judetene) si indemnizatii nesimtite de parlamentar.

stalin
14 aprilie 2017
eutanasia salveaza romania

Sa se voteze si injectia de eutanasiere ca e o moarte mai eleganta decat foamea si mizeria . Ar ajunge banii pt pensii speciale si alte pensii nesimtite din guvernul de infractori ai tarii.

Mos Ion
15 aprilie 2017
Batranii primesc exact ceea ce au votat , mizerie !

Pentu o punga de malai s-au vandut , pe ei si viitorul nepotilor ! Orasul asta a ajuns o ruina mizerabila sufocata in betoane

Batranel
15 aprilie 2017
CAR

Mirabela draga,articol mai slab documentat,cu exemple prost alese, facut la comanda probabil,n-am citit de mult .Parca ai scrie la Dobrogea Noua,pe vremuri....

Murphy
16 aprilie 2017
Din poza rezulta un pensionar milionar

Pai daca e asta din poza, nu e posibil pentru ca-i milionar, are canapea din piele, camasa de firma si e cam grasut, deci nu are nevoie de CAR. Puneti si voi poze cu batrani care chiar au nevoie de ajutor. Asta din poza paca-i fost ministru sau secretar de stat.

Anatalia
9 iunie 2017
Buna ziua, numele meu este Anatalia sunt cetățean al Slovaciei

Buna ziua, numele meu este Anatalia sunt cetățean al Slovaciei doresc să depună mărturie pentru creditor bun, care mi-a arătat lumina după ce a fost scammed de 4 creditori internaționali diferite de Internet, toate acestea promit mi-mi un împrumut după ce am plăti o mulțime de taxele care nu produc nimic și se ridică la nici un rezultat pozitiv. Mi-am pierdut banii mei greu câștiga și a fost un total de 8.000 USD. Într-o zi, așa cum am fost navigarea pe Internet în căutarea de forsterated când m-am întâlnit un om care a fost, de asemenea, o mărturie smuls și în cele din urmă conectat la o companie de împrumut legitim numit Turkiye FINANS Bankasi ([email protected]), unde a ajuns în cele din urmă împrumut lui , așa că am decis să contacteze aceeași companie de împrumut, apoi le-am spus povestea mea despre cum am fost scammed de 4 creditori diferite, care nu au făcut nimic, dar, desigur, mi-a mai durere. Am explica companiei prin e-mail și tot ceea ce mi-a spus a fost nu mai plîng, pentru că voi primi împrumutul meu în compania dumneavoastră și-au făcut, de asemenea, alegerea potrivită pentru a le contacta. Am completați cererea de împrumut și a continuat cu tot ceea ce a fost întrebat de mine și mi-a dat o sumă de împrumut de $ 600,000.00 pentru acest mare companie (Turkiye Finans Bankasi), administrat de dl Stephen Williams și iată-mă astăzi fericit Turkiye Finans familia mea, deoarece Bankasi mi-a dat un împrumut astfel încât el a făcut un jurământ la mașina mea că voi continua să ateste pe Internet despre modul în care am primit împrumutul meu nevoie disperată de un împrumut? Vă rugăm să contactați și rapid Turkiye Finans Bankasi acum pentru e-mail de împrumut: ([email protected]) cred că alte persoane sunt, de asemenea, da mărturie despre acest creditor foarte cinstit să aibă o zi de fericire și mulțumiri pentru a citi mărturia mea .. Dumnezeu să binecuvânteze Turkiye Finans la Bankasi pentru a ajuta-mi obține un împrumut fără stres.

Garcia Sacramento
30 august 2017
financiară

În căutarea unui împrumut de afaceri, împrumuturi personale, locuințe, împrumuturi de împrumut pentru mașini, împrumuturi de consolidare, capital de risc de împrumut negarantat; Etc .. Sau a refuzat un împrumut de la o bancă sau un acord unul sau mai multe motive financiare. Este mult mai probabil ca încrederea dvs. Această soluție! Și creditorii privați păstrează împrumuturi companiilor și persoanelor fizice într-o rată scăzută și accesibilă de 2%. Esti interesat? Contactați după transformarea împrumutului în 48 de ore. CONTACT US [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5434 secunde