Bani pentru reabilitarea turismului balnear. Cine sunt beneficiarii

392
Bani pentru reabilitarea turismului balnear. Cine sunt beneficiarii - bani-1545921375.jpg

Articole de la același autor

După ani de zile în care nu s-a făcut mai nimic pentru turismul balnear, multe din bazele de tratament din țară ajungând în paragină, Guvernul pune la bătaie bani destinați acestui sector.

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a anunțat că 310 milioane de lei sunt disponibili pentru reabilitarea și modernizarea stațiunilor balneare și balneoclimaterice. Suma este însă extrem de mică față de nevoile acestor baze și ar putea ajunge, eventual, doar pentru o spoială de suprafață.

"România este țara care deține aproximativ o treime din izvoarele termale și minerale ale Europei. Stimularea turismului balnear prin acest fond de investiții era imperios necesară. Investitorii din zonă vor avea de astăzi cel mai important sprijin dat vreodată de statul român. Beneficiarii sunt toate stațiunile balneare și balneoclimatice atestate de Ministerul Turismului", au anunțat, la sfârșitul săptămânii trecute, reprezentanții Guvernului.

Câteva exemple dintre capitolele care se pot finanța sunt reabilitarea, modernizarea și dezvoltarea infrastructurii de transport care să faciliteze accesul în stațiunea balneară, achiziții în scop de dezvoltare turistică, achiziții de echipamente, mobilier, aparatură medicală, pregătirea și formarea personalului de specialitate.

"Un alt aspect ce trebuie urmărit, pe lângă reabilitarea acestor stațiuni turistice, vizează dezvoltarea acestora în concordanță cu trendul modern, aceasta fiind o soluție pentru toate categoriile de vârstă care își petrec vacanțele pentru tratament sau mini-vacanțele de relaxare în stațiunile balneare, respectiv departamentele de wellness/spa, care trebuie să se regăsească în toate stațiunile balneare și balneoclimatice de pe teritoriul României", a precizat Bogdan Trif.

Potrivit acestuia, turismul balnear reprezintă o prioritate pentru Guvernul României, de aceea de la 1 noiembrie 2018, alte două măsuri care vin sprijinul turismului balnear au fost eliminarea redevențelor pentru apa geotermală și pentru apa minerală natural utilizată pentru consumul populației la bufetele publice și reducerea TVA la 5% (aplicabilă tuturor entităților din turism) pentru cazare (inclusiv pentru terenurile amenajate pentru camping), servicii de restaurant și de catering (cu excepția băuturilor alcoolice, altele decât berea), activități sportive, recreative și distractive.

De asemenea, Ministerul Turismului are în vedere elaborarea Masterplanului pentru dezvoltarea turismului de sănătate, în colaborare cu sectorul privat și cu autoritățile publice centrale și locale din țara noastră. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 05 Noiembrie 2018
Stire din Economie : Pulsul economiei
Miercuri, 10 Octombrie 2018
Stire din Economie : Pulsul economiei
Luni, 08 Octombrie 2018
Stire din Economie : Pulsul economiei
Pagina a fost generata in 0.4213 secunde