Bani europeni pentru pescuit și acvacultură, în sudul litoralului

236
Bani europeni pentru pescuit  și acvacultură,  în sudul litoralului - banieuropenipescari-1527612656.jpg

Articole de la același autor

Pescarii din sudul litoralului au șansa de a-și dezvolta afacerea cu bani europeni. Asociația Flag Mangalia Litoral a lansat proiectul pentru dezvoltarea comunităților pescărești, prin implementarea strategiei de dezvoltare locală integrată în zona Mangalia Litoral.

Prin implementarea acestui proiect, reprezentanții asociației își propun dezvoltarea zonei pescărești, creșterea economică, crearea de locuri de muncă, atragerea tinerilor spre sectorul pescuitului și acvaculturii și nu în cele din urmă, promovarea inovării în acest sector. Proiectul, finanțat prin Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime 2014 - 2020, vine în întâmpinarea mediului de afaceri local, reprezentanților societății civile și autorităților locale, actori care doresc să se implice în dezvoltarea durabilă a comunităților locale.

Valoarea totală alocată implementării strategiei este de 12.843.477,18 lei, iar finanțarea din bugetul național depășește două milioane de lei.

Prezent la lansarea proiectului din sudul litoralului, directorul general al Autorității de Management pentru Programul Operațional de Pescuit și Afaceri Maritime, Ciceronis Cumpănășoiu, a precizat că își dorește ca proiectele depuse de viitorii beneficiari să fie în număr cât mai mare și viabile și care să ducă în același timp la îmbunătățirea vieții pescarilor.

"Ne dorim ca prin acest proiect să dezvoltăm comunitățile pescărești și de acvacultură, să dezvoltăm pescuitul în zonă și să creăm o infrastructură de pescuit, mai ales că există loc și oportunități unde să introducem acești bani europeni. Ne dorim să primim proiecte viabile, cu atât mai mult cu cât ni se pot alătura și primăriile", a declarat și Sorin Mănăilă, managerul Asociației Flag Mangalia Litoral. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7265 secunde