Bani de la stat pentru a rămâne la școală

192
1
Bani de la stat pentru  a rămâne  la școală - bani-1435252739.jpg

Articole de la același autor

Elevii și studenții din zonele defavorizate vor primi bani de la stat pentru a nu abandona liceul sau facultatea. Peste 200 de milioane euro vor fi puși la bătaie pentru acest program demarat de Ministerul Educației. Banii reprezintă un împrumut de la BIRD.

Proiectul este structurat pe trei componente: intervenții sistemice și la nivelul liceelor, intervenții sistemice și la nivelul universităților și monitorizare. Intervențiile la nivelul liceelor se referă la acordarea unor ore de remediere, meditații, consiliere, orientare profesională, activități extracurriculare, vizite de documentare, participări la competiții, rețele intrașcolare, stagii de formare, achiziții de bunuri. Intervențiile sistemice sunt: revizuirea programei școlare, formarea cadrelor didactice, îmbunătățirea platformei online pentru evaluări și examene naționale, elaborarea de materiale didactice digitale etc.

Se estimează că de aceste activități vor beneficia 1.160 de licee din mediul rural și urban, respectiv toate liceele care nu au înregistrat rezultate bune la examenul de bacalaureat.

În ceea ce privește învățământul superior, intervențiile sistemice la universități și programele de vară avute în vedere constau în granturi și asistență tehnică pentru realizarea următoarelor activități pentru sprijinirea stu-denților cu risc de abandon școlar: programe remediale, tutoriat, consiliere, seminarii, programe de vară, dezvoltarea unor centre de învățământ. 

Comentează știrea

MxRqObASdmrfJYQGqo
20 septembrie 2015
ufROdzEyTK

qe3nH1 wewomhsggdmh, [url=http://nssfhupcbxlk.com/]nssfhupcbxlk[/url], [link=http://zeusztzmfokf.com/]zeusztzmfokf[/link], http://rjmnnuuucnht.com/

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4665 secunde