Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire la profesorul de religie care a agresat un elev

158
Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire la profesorul de religie care a agresat un elev - 6661350mediafaxfotoliviuadascali-1553784914.jpg

Articole recomandate

Avocatul Poporului (AP) s-a sesizat din oficiu referitor la posibila agresiune comisă de profesorul de religie asupra unui elev la școala din localitatea Baranca, județul Botoșani.

"Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu referitor la posibilul caz de violență al unui profesor de religie asupra unui elev. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22 și art. 49 din Constituția României privind dreptul la viață și la integritate fizică și psihică și protecția copiilor și a tinerilor", se arată într-un comunicat al AP.

Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Botoșani a dispus efectuarea unei anchete administrative la școala din localitatea Baranca, după ce un elev a fost agresat de profesorul de religie, a declarat, duminică, pentru AGERPRES, inspectorul școlar general al ISJ, Gabriel Hârtie.

Potrivit acestuia, incidentul, în urma căruia elevul de 11 ani a ajuns la Secția de pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Mavromati, va fi anchetat de Comisia de disciplină de la nivelul unității de învățământ, sub monitorizarea ISJ.

Cazul copilului de la Baranca este anchetat și de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ), care a întocmit un dosar penal pe numele profesorului, care este și preot.

Purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei (MMB), Constantin Sturzu, a declarat luni că preotul acuzat că ar fi agresat, în timpul unei ore de religie, un elev de la școala din localitatea Baranca - comuna Cristinești, din județul Botoșani, ar putea rămâne "fără binecuvântarea de a mai preda religie".

Oficialul MMB a adăugat că elevul care susține că ar fi fost agresat de profesorul de religie aparține unui alt cult religios și că acesta nu era implicat în lecții la ora de religie ortodoxă.

Salvați Copiii a informat miercuri că solicitat Avocatului Poporului implicarea în evaluarea și monitorizarea "cazului de abuz".

Agresiunea de la Școala Baranca ar fi avut loc pe 22 martie, în timpul orei de religie. Mama copilului susține că fiul său a fost tras puternic de ureche și lovit cu capul de peretele clasei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4004 secunde