Aveți nevoie de tratament balnear? Pensionarii pot lua bilete în stațiuni

223
Aveți nevoie de tratament balnear? Pensionarii pot lua bilete în stațiuni - biletesursadodo-1594052982.jpg

Articole de la același autor

Pentru cea de-a zecea serie de tratament din acest an, cu data de prezentare în stațiune 10 iulie, dintr-un total de 42 bilete disponibile, au mai rămas 20 de bilete. Acestea sunt valabile în următoarele stațiuni: 1 Mai, Amara, Buziaș, Geoagiu Băi și Sărata Monteoru.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Casei Județene de Pensii, Kristina Mutiș, ca și până acum, biletele au fost acordate pe aceleași criterii, adică în baza unui punctaj, în care s-a luat în calcul mai ales faptul dacă solicitanții au mai beneficiat sau nu de bilete în ultimii doi ani. Așadar, cei care nu au primit bilete de tratament în 2018 și 2019 au primit zece puncte, iar cei care au beneficiat de două bilete în perioadele de sezon nu au mai primit nici un punct.

Referitor la contribuția suportată de către beneficiarii biletelor, aceasta este în procent de 50% din valoarea totală a pensiei. Desigur, există și gratuități, de acestea beneficiind veteranii de război sau cei care primesc pensii de invaliditate și persoanele cu handicap. În cazul asiguraților contribuția este de 50% din valoarea biletului, asta dacă veniturile brute lunare sunt mai mici decât salariul mediu brut pe economie. În caz contrar, biletul se achită integral. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4534 secunde