Aveți asigurare de sănătate? Majoritatea românilor nu o doresc!

179
Aveți asigurare de sănătate? Majoritatea românilor nu o doresc! - ddd-1582191388.jpg

Articole recomandate

Peste jumătate dintre români (52%) nu au o asigurare privată de sănătate și nici nu doresc să încheie una în următoarea jumătate de an, arată rezultatele unui sondaj online, desfășurat în cadrul campaniei naționale de informare "Totul despre asigurările de sănătate", transmite Agerpres.

Conform cercetării, 48% dintre respondenți au declarat că nu își fac, o dată pe an, un set de analize complet, 30% dintre aceștia invocând lipsa de timp ca motiv, 18% spun că este un proces foarte complicat, iar 13% consideră că nu au nevoie de analize, deoarece sunt sănătoși. În același sens, șapte români din zece (69%) caută pe internet informații despre ce boală ar putea indica anumite simptome. În urma căutărilor, aproape jumătate dintre ei (48%) au recunoscut că s-au dus la medic, 22% au optat pentru tratamente naturiste, 13% au luat medicamente pe cont propriu, în timp ce 17% nu au luat nicio măsură.

Majoritatea persoanelor intervievate (81%) au declarat că iau medicamente pe cont propriu din când în când, doar pentru afecțiuni ușoare (răceli, indigestii, dureri de cap etc.) și doar 14% nu fac niciodată acest lucru. Mai mult de jumătate (53%) dintre respondenți afirmă că nu cunosc diferențele dintre o asigurare privată de sănătate și un abonament medical, în timp ce 19% dintre români au declarat că nu au asigurare privată de sănătate, dar doresc să își facă una în următoarele șase luni.

Pe același subiect, sondajul relevă că 24% dintre persoanele chestionate au o astfel de poliță de la serviciu, 5% și-au cumpărat singuri asigurarea de sănătate, însă 52% nu au o asigurare privată de sănătate și nu doresc să își facă una în următoarea jumătate de an. Întrebați ce sumă ar fi dispuși să aloce lunar pentru servicii private de sănătate, 29% au menționat între 50 și 100 de lei, 16% sub 50 de lei, 14% între 100 și 300 de lei, iar 5%, peste 300 de lei. Totodată, peste o treime (36%) dintre participanții la sondaj nu ar fi dispuși să aloce o sumă lunară pentru serivicii private de sănătate.

Sondajul s-a desfășurat online, în două etape (în perioada 20 noiembrie - 11 decembrie 2019, respectiv 20 ianuarie - 10 februarie 2020), pe un eșantion de 5.824 de persoane, dintre care 59% femei și 41% bărbați.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7238 secunde