Avertizare de la meteorologi. Lapoviţă şi vânt puternic, în toată ţara

297
Avertizare de la meteorologi. Lapoviţă şi vânt puternic, în toată ţara - lapovita-1611919652.jpg

Articole de la același autor

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, în urmă cu puţin timp, o avertizare meteo de vreme rea, în toată ţara.
Începând din această seară, de la ora 18, şi până sâmbătă dimineaţă, 30 ianuarie, în jurul orei 10, vor fi precipitaţii predominant sub formă de ploaie şi lapoviţă şi, local, se va depune polei, îndeosebi în centrul, sudul şi estul ţării, precum şi la munte, la altitudini mai mici de 1400 metri, determinând, partial, topirea stratului de zăpadă existent. Cantităţile de apă vor depăşi, local, 15 – 20 litri pe metru pătrat, cu precădere în Carpaţii Occidentali şi în nordul Carpaţilor Orientali. În zona montană înaltă, mai ales la peste 1.700 metri, va ninge, iar vântul va avea intensificări, cu rafale, de 60 – 70 km pe oră, spulberând zăpada.
Astfel de fenomene se vor semnala şi în seara zilei de duminică, 31 ianuarie, precum şi în noaptea de duminică spre luni, 31 ianuarie – 1 februarie, în regiunile estice, sud-estice şi centrale, precum şi la munte, iar în prima parte a zilei de luni (1 februarie), mai ales în nord-estul teritoriului.
La Constanţa, va ploua sâmbătă, pe timpul zilei, iar valorile termice se vor încadra între 2 şi 6 grade. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări temporare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9561 secunde