AVERTISMENT DE LA METEOROLOGI. CUM VA FI VARA ACESTUI AN. VEȘTILE, DELOC BUNE!

3111
AVERTISMENT DE LA METEOROLOGI. CUM VA FI VARA ACESTUI AN. VEȘTILE, DELOC BUNE! - canicula-1494507428.jpg

Articole recomandate

Zilele toride și valurile periculoase de caniculă vor domina sudul și estul Europei în această vară, spre deosebire de Marea Britanie și Irlanda, unde se anunță temperaturi sub media obișnuită a anotimpului cald.


Ne așteaptă o vară lungă, caniculară și secetoasă, cu perioade marcate de temperaturi extreme, care vor cuprinde sudul și estul Europei, dar și Peninsula Balcanică, potrivit Digi 24.


Cele mai toride luni vor fi iulie și august, când temperaturile medii vor depăși cu ușurință 32 de grade Celsius în aceste zone, potrivit Accuweather.com.


"Este posibil să asistăm la recorduri de temperaturi, în timpul valurilor de caniculă", spune meteorologul Alan Reppert. Cele mai expuse valului de caniculă vor fi România, Ungaria, Macedonia și Bulgaria, unde valurile de caniculă vor fi frecvente și vor dura săptămâni.


O altă problemă care va apărea este legată de calitatea scăzută a aerului, cauzată de umiditatea scăzută. Vara va fi una săracă în ploi și secetoasă, mai afirmă meteorologii, ceea ce ar putea afecta recoltele.


Pe de altă parte, centrul Europei va sta sub semnul furtunilor cu descărcări electrice, care își vor face apariția în special în Franța, Polonia și Cehia. Unele dintre aceste furtuni vor aduce vânturi puternice, grindină și, izolat, tornade.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4684 secunde