Aventuri pe drumurile către plajă. "Și noi plătim impozite!"

755
1
De când au plaje de sute de metri lățime, constănțenii au prins gustul activităților pe nisip. Se plimbă, aleargă, se bronzează, se joacă…  Însă cele mai interesante aventuri sunt, se pare,  până să ajungă pe nisip. 


În zona Spitalului Militar, de exemplu, drumul până pe plajă trece prin bălării mai înalte de o statură de om, printre gunoaie și resturi de materiale de construcții. La capătul străzii Pescarilor, lângă cartierul Consilierilor, chiar dacă există un drum pentru utilaje și autovehicule, cei care vin pe jos sunt nevoiți să meargă printre mașini și să coboare apoi malul abrupt, fără scări. 


Situația este veche și binecunoscută autorităților locale, care au susținut tot timpul că întreținerea taluzurilor și a drumurilor de acces este răspunderea celor de Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral. Iată însă că, aproape peste noapte, dincolo de strada Pescarilor, la capătul străzii Belvedere, Primăria Constanța a amenajat totuși un drum către plajă. Cu siguranță, mobilizarea din zonă are legătură și cu festivalul Neversea, care se va desfășura pe plaja respectivă. De asemenea, malurile și promenada care se continuă la nord de drumul de acces arată impecabil, sunt îngrijite, cu bălăriile tăiate și scările reparate. 


"Pentru unii se poate, pentru alții, nu!" 


"Am văzut că în alte zone se poate face frumos, există și bani pentru lucrări și bunăvoință. Dar de ce se amenajează numai acolo și nu se îngrijesc de toate falezele și drumurile de acces, căci tot pentru oraș și pentru turism o facem?", se întreabă constănțenii care locuiesc în zona Spitalului Militar. 


Aceștia spun că au făcut numeroase sesizări către Primăria Constanța și au solicitat amenajarea unor alei sau măcar curățarea și repararea celor vechi, astfel încât să se poată ajunge mai ușor pe plajă, însă nu li s-a răspuns nimic. 


"Am înțeles că pregătesc zona Faleză Nord pentru că acolo va fi un festival pe plajă, dar nu înțeleg de ce pentru unii se poate, iar pentru alții, nu. Și noi plătim impozite și noi locuim în Constanța și avem pretenții să fim luați în seamă. Nu mai suntem pe vremea lui Ceaușescu, atunci când coboram pe o plajă sălbatică. Acum, plaja este mare, frumoasă, sunt șezlonguri, baruri, vin foarte mulți turiști, deci trebuie refăcut accesul. Măcar să taie buruienile, să curețe malurile și facă niște scări mai de Doamne Ajută", ne mai spune Mircea Sava, un constănțean din zonă. 


Aceleași așteptări le au și cei care stau în Faleză Nord, mai la sud de cartierul Consilierilor, dar și cei din zona Plajei Modern, la Zorile și la Soleta. Scările de la Zorile au nevoie de reabilitare, cele de pe strada Mircea arată jalnic, iar spațiul verde de pe maluri trebuie curățat.


Comentează știrea

BOBY VEGAS
18 iunie 2017
si noi ..

Fireste k si voi platiti impozite ca dobitoacele dar ..votati intotdeauna fara creier ..mazare ..fagadau ..psd ..asa ca mucles platiti si taceti dracului din gura asa oras imputit asa oameni fara nici o calitate etc.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.522 secunde