Avem deja 105 cazuri de gripă și cinci decese

193
Avem deja 105 cazuri de gripă și cinci decese - 61936174-1547195894.jpg

Articole de la același autor

Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a transmis că la nivel național s-au înregistrat aproape 53.000 de cazuri de infecții respiratorii acute, între care 105 de gripă. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, susține că nu există o epidemie de gripă, fiind vorba doar despre o circulație mai intensă a virusului gripal.


Potrivit CNSCBT, în prima săptămână a acestui an, morbiditatea prin infectii respiratorii acute a fost mai crescută comparativ cu cea înregistrată în săptămâna precedentă, dar s-a încadrat în intervalul așteptat.


La nivel național, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute (gripă clinică, infecții respiratorii și pneumonii) a fost de 52.991, cu 32.5% mai mare față de cel din saptamana anterioară.


"În acest moment nu se pune problema unei epidemii de gripă. Este vorba despre o circulație mai intensă a virusului gripal", a declarat ministrul Sănătății, Sorina Pintea, citată într-un comunicat de presă transmis, joi seară, de Ministerul Sănătății. 
De la debutul acestui sezon au fost înregistrate cinci decese confirmate cu virus gripal, doi dintre pacienți neavând afecțiuni anterioare. De asemenea, Sorina Pintea a transmis că există o îngrijorare privind decesul unor persoane tinere fără antecedente de sănătate, dar și nevaccinate.


Ministerul Sănătății reamintește că vaccinarea este cea mai sigură și eficientă metodă de prevenire a îmbolnavirilor prin gripă și recomandă populației să se vaccineze.


Până la data de 06.01.2019 au fost vaccinate antigripal 1.203.057 persoane din grupele la risc, cu vaccin asigurat gratuit de către Ministerul Sanatatii în cadrul campaniei de vaccinare a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire.
Anul acesta Ministerul Sănătății a achiziționat 1,3 milioane de 000 doze de vaccin gripal pentru campania de vaccinare antigripală.


Ministerul Sănătății atrage atenția că, odată cu începerea cursurilor în unitățile de învățământ numărul cazurilor de îmbolnăvire ar putea crește.


"O importanță majoră o reprezintă triajul efectuat de către cadrele didactice în clasă, la prima ora de curs, pentru evitarea riscului apariției de focare în colectivități. De asemenea, măsurile de igienă personală (spălarea cu apă și săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse, respectarea unui regim de viață sănătos – alimentație bazată pe legume și fructe, odihnă și mișcare) sunt esențiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecțiuni respiratorii, și in special prin gripa", au transmis reprezentanții Ministerului Sănătății.


Medicația antigripală (antivirală) se administrează la indicația medicului.


Sursa: News.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 09 Ianuarie 2019
Stire din Sănătate : Gripa face ravagii. Vaccinați-vă!
Duminică, 06 Ianuarie 2019
Stire din Eveniment : Emil Brumaru a murit!
Pagina a fost generata in 0.4013 secunde