Avarie extrem de violentă la CET!

4116
35

Articole de la același autor

Marți la prânz, la ora 13,15, un zgomot foarte puternic ce părea că vine dinspre cazanele CET a tulburat liniștea constănțenilor. 
Vuitul înfundat, ce nu aducea deloc cu vreunul din zgomotele normale ale orașului, a durat aproximativ un minut și deasupra unuia din cazanele CET se putea vedea un abur dens. 


Avaria a fost urmată de alte avarii în cas-cadă, pe o mare porțiune a magistralei 2, și, pe rând, peste 60 de puncte termice nu au mai primit agent termic. Aproape jumătate din municipiul Constanța a rămas, în scurt timp, fără apă caldă și căldură. Amploarea avariei i-a speriat până și pe reprezentanții CET Palas, directorul Gheorghe Enache afirmând că o astfel de problemă nu s-a mai întâlnit de foarte mulți ani. 
În ciuda faptului că echipele CET s-au mobilizat rapid, realimentarea punctelor termice a început abia ieri la prânz și numai pe anumite zone. Abia spre seară au fost remediate toate defecțiunile și au primit toți constănțenii căldură și apă caldă. 
"Marți, 11 februarie, la ora 13,15, s-a produs o avarie extrem de violentă pe magistrala 2 aparținând CET Palas Constanța, care a antrenat, atât în amonte, cât și în aval de locul inițial de producere, alte avarii conexe. Din cauza acestei avarii, nu s-au mai putut alimenta cu agent termic un număr de 62 de puncte termice, situate în zonele CET, Medeea, Inel I, Inel II, Brătianu, Grăniceri, Dacia, Tomis III, Tomis Nord, Delfinariu și Faleză Nord", a explicat directorul general al Centralei Termoelectrice Palas, Gheorghe Enache. 


"Nu a fost risc de explozie!" 
Potrivit acestuia, situația a fost gestio-nată foarte bine. "Avem personal pregătit, avaria a fost gestionată extrem de bine, am protejat cazanul mare, am făcut eșaparea aburului pentru protejarea instalației și nu a fost risc de explozie", a mai adăugat șeful CET. 
Marți seară, în jurul orei 23,30, a fost finalizată lucrarea din zona strada Soveja, la intersecția cu strada Semănătorului, iar instalația a fost pusă sub presiune între orele 9,20 și 11,00. Ulterior, avaria de sub instalația de termoficare magistrala 2 urban din zona Big, situată sub subtraversarea bulevardului I.C. Brătianu, pe conducta Dn 900 mm, a fost remediată în jurul orei 19,00. 


Comentează știrea

35 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 
Marcu
12 februarie 2014
RADET

Reportaj facut pe genunchi de domsoara andreea cand probabil tinea picioarele in sus . Astazi 12 februarie ora 21.00 inca nu exista agent termic la multe PT-uri . Dar daca domsoara andreea este in calduri probabil ca ea crede ca toata populatia Constantei are agent termic . Știre online publicată Joi, 13 Februarie 2014. Autor : Andreea PERHAIȚĂ

Dorel
13 februarie 2014
Cine este vinovat

In toamna dupa ce RAJA a inlocuit o conducta magistrala cineva a bagat presiune mare si a spart conducta care doar ce fusese inlocuita in zona km 5. Oare s-a intimplat ceva asemanator si la CET presiunea mare a aburului sa fi produs aceste avarii in lant . E doar banuiesc sunt sigur ca de vina va fi tot instalatia . Cine va plati acesta avarie majora-tot consumatorul-o sa vedeti prin aprilie ca va aparea o noua majorare a gigacaloriei.

radu
13 februarie 2014
rezultate pe masura "valorii"

cand la conducerea regiilor sunt numiti politic numai nulitati, consecintele sunt pe masura. in cazul celor doua entitati RADET + CET factura la caldura spune totul. ca sa nu mai vorbim de nesimtirea RAJA, 1mc apa= 10 lei.

eronat
13 februarie 2014
nenorocitilor

Baaa nu este momentan apa calda si caldura in zon aCET si PALAS...

cristi
13 februarie 2014
RUSINE

bai sunteti cu capul? NICI IN TOMIS NORD NU ESTE NICI AZI 13.02.2014 ORA 8.30 NU AVEM CALDURA.........CE MAI SAREATI IN ARE? MANCATI CACA DAR AVETI NUMAI MINCIUNI IN GURA DAR FACTURILE LE INCARCATI LA 40 ZILE.....BAI V-AU AJUNS BLESTEMEL OAMENILOR CARE NU HUZURESC CA VOI CU SALARII DE BOIER CI SE CHINUIE CU PENSII MICI SI SALARII MAI MICI DECAT FACTURA VOASTRA....RUSINA CACATILRO.DA-TI CALDURA SI APA CALDA.

platitor de taxe
13 februarie 2014
huuaaa!!!

13.02 2014 ora 08.37: pe str.Corbului nu este nici apa calda nici caldura! Mincinosilor!

Nico
13 februarie 2014
Minciuni, minciuni, minciuni!

Minciuni.Nu a fost remediata nici pana la aceasta ora avaria.Locuiesc in Inel 2 si suntem fara apa si caldura inca.Informati-va mai bine!

un cetatean
13 februarie 2014
tomis 3

nu avem apa calda si caloriferele sunt reci...

Agentul termic secret CET
13 februarie 2014
Tamas, esti sosia fotbalistului ?

Este un mare idiot acolo la CET , Tamas , care din cauza bauturii in exces nu stie nici macar drumul spre casa sa , darmite sa remedieze avariile... Dupa spusele unui cunoscut de la CET , poate pe 15 Februarie sa se reia furnizarea si spre Faleza Nord. Treziti-va idiotilor , si mai reparati din ce v-a lasat ceasca acum circa 20 de ani !!!

alt cetatean
13 februarie 2014
o singura solutie

de cum vine primavara fuga la gaze

35 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4127 secunde