Autostrada Soarelui lasă mii de familii fără apă

3089
4
Autostrada Soarelui lasă mii de familii fără apă - conductaspartaovidiu2-1342355321.jpg
Conducta de apă de 1.000 de mm de la Ovidiu a cedat din nou în week-end, lăsând fără apă, timp de două nopți și două zile, toți consumatorii din trei localități din zonă. Echipele RAJA au făcut eforturi mari pentru a putea alimenta cu apă zona și pe a limita pagubele.

Incidentul s-a produs în noaptea de vineri spre sâmbătă (13 spre 14 iulie). "În urma trepidațiilor din zona nodului rutier de la Ovidiu, trepidații provocate de utilajele grele care execută lucrarea pentru autostradă, conducta de 1.000 mm s-a deplasat și din cauza acestei mișcări, una din legături a cedat. Este pentru a patra oară când conducta este avariată în urma lucrărilor efectuate de constructorul centurii din zona nodului rutier de la Ovidiu", a declarat, pentru "Cuget Liber", purtătorul de cuvânt al S.C. RAJA S.A., Irina Oprea.

Imediat, la fața locului s-au deplasat mai multe echipe de intervenție dotate cu toate utilajele necesare. Pentru intervenție, reprezentanții RAJA Constanța au fost nevoiți să întrerupă pomparea pe această conductă magistrală și s-au făcut manevrele de trecere pe conducta nouă de 600 mm.

"Noi am anticipat că s-ar mai putea produce o astfel de avarie, de aceea am instalat o conductă de rezervă, pentru a putea livra apă abonaților din Năvodari. În ultima lună am făcut mari eforturi financiare, tocmai pentru a preîntâmpina astfel de evenimente, în urma cărora tot orașul Năvodari să rămână fără apă", a explicat Felix Stroe, directorul S.C. RAJA S.A.. Totuși, pentru ca oamenii să aibă apă, regia a pus la dispoziție mai multe cisterne cu apă potabilă.

Pagube de 200.000 de lei

La locul incidentului au fost trimise mai multe echipe de intervenție dotate cu toate utilajele necesare, care au lucrat aproape 24 de ore fără întrerupere pentru remedierea avariei. Sâmbătă noap-tea, în jurul orei 24,00, s-a reușit finali-zarea lucrării de reparație, s-au executat manevrele necesare și s-a reluat pomparea pe conducta cu diametrul de 1000 mm. Fiind o conductă magistrală, cu o lungime de peste 20 km, pentru umplerea și intrarea ei sub presiune este nevoie de o perioadă de cel puțin nouă ore. Duminică, în jurul orei 11, a ajuns în sfârșit apă la robinetele abonaților din Năvodari, Lumina și Corbu.

Directorul S.C. RAJA S.A. a precizat că prejudiciul creat de avarie se ridică la circa 200.000 lei și că "RAJA va face o nouă plângere penală societății Astaldi, pentru prejudiciul creat, atât material, cât și de imagine".

Comentează știrea

pierreluc
16 iulie 2012
blegilor

cautati un traseu mai lung putin ,dar care sa ocoleasca autostrada.

navodareanu`
16 iulie 2012
huo!

inginerii lu` peste. asa e cand la RAJA sunt pusi sefi toate nulitatile promovate de politicienii locali. de buni ce sunt aduc profesori de la Ovidius sa le dea solutii. dati-va demisia loserilor!

un inginer
16 iulie 2012
cat de prosti sunteti

Nu este autostrada soarelui,este soseaua de ocolire a Constantei. Toate pe cheltuiala guvernului ca pe astia nu a putut mazare sa ii goneasca.

arion
16 iulie 2012
jalnica RAJA

Daca de la niste trepidatii rutiere conducta s-a spart, imaginati-va ca la un cutremur se va face praf .... Sinteti jalnici, bai! RAJA, faceti un lucru ca lumea si lasati carpeala tipic romaneasca, asa cum inca se practica din inertia anilor de aur in firmele publice. Sinteti un dinozaur al vremurilor de mult apuse, un Dorel la nivel de intreprindere....

Articole pe aceeași temă

Vineri, 13 Iulie 2012
Stire din Social : Atenție,  se oprește apa!
Joi, 12 Iulie 2012
Stire din Social : Atenție, se oprește apa!
Pagina a fost generata in 0.3182 secunde