Autorizația de circulație tramă stradală, obligatorie la controalele în trafic

334
Autorizația de circulație tramă stradală, obligatorie la controalele în trafic - spit-1604077141.jpg

Articole de la același autor

Serviciul Public de Impozite și Taxe (SPIT) Constanța informează persoanele fizice și juridice care dețin utilaje/autovehicule concepute și construite pentru transportul de materiale de construcții/de alte mărfuri care achită taxa de tramă stradală, faptul că este obligatoriu să obțină și autorizația de circulație pentru vehiculele pentru care s-a efectuat plata.

„Conform H.C.L. nr. 138/2019, conducătorul vehiculului este obligat să prezinte organelor de control în trafic autorizația de circulație în original, valabilă la data efectuării verificării. Este exceptată de la această regulă situația în care autorizația de circulație a fost obținută online. Circulația fără a deține autorizație valabilă sau neprezentarea acesteia la solicitarea persoanelor abilitate să efectueze controlul constituie contravenție și se sancționează cu amendă. Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța recomandă contribuabililor, mai ales în această perioadă, folosirea mijloacelor de plată electronice, situație în care autorizația de circulație aferentă plății taxei este eliberată online, fără a fi necesară deplasarea la ghișeele agențiilor fiscale”, au declarat angajaţii SPIT.

Pentru plata în numerar sau prin intermediul cardului bancar sau plata efectuată prin ordin de plată, eliberarea autorizației se efectuează doar la ghișeele agențiilor fiscale, conducătorul vehiculului fiind obligat să prezinte, la solicitarea organelor de control, autorizația de circulație în original obținută în acest mod. De asemenea, taxa de tramă stradală poate fi plătită în numerar și la stațiile OMV Petrom prin serviciul Westaco Express și la magazinele Inmedio, din municipiul Constanța, situații în care eliberarea autorizației se efectuează pe loc, în momentul efectuării plății. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4515 secunde