Autoritățile nu au în vedere măsuri de relaxare a restricțiilor în perioada imediat următoare

174
Autoritățile nu au în vedere măsuri de relaxare a restricțiilor în perioada imediat următoare - 0commonwealthday2020-1587394253.jpg

Articole recomandate

Autoritățile nu au în vedere măsuri de relaxare a restricțiilor în perioada imediat următoare, iar dezbaterile referitoare la unele propuneri în aces sens sunt doar individuale, precizează Grupul de Comunicare Strategică.


Autoritățile consideră că măsurile luate până în acest moment "își dovedesc eficiența în combaterea răspândirii noului coronavirus și se impune respectarea strictă a acestora și în perioada imediat următoare".


Prin urmare, precizează GCS, "eventualele măsuri de relaxare a restricțiilor nu sunt avute în vedere pentru perioada imediat următoare, din rațiuni de securitate sanitară".


Discuțiile legate de ridicarea graduală a restricțiilor trebuie să țină cont de evoluția epidemiologică și de necesitatea prevenirii unui nou val de infectare, informeayü digi24.ro.


"Autoritățile fac permanent estimări asupra evoluției răspândirii virusului, care se bazează în primul rând pe comportamentul social și pe rata de conformare a cetățenilor față de măsurile deja adoptate. În acest moment, dezbaterile publice referitoare la unele propuneri privind măsurile de relaxare a restricțiilor privesc inițiative individuale, care nu au făcut obiectul analizelor sau deciziilor la nivelul forurilor autorizate", precizează comunicatul.


"Astfel de propuneri vor fi discutate cu toți factorii implicați în gestionarea situației răspândirii noului coronavirus (COVID-19), ținând cont de toate riscurile și de identificarea măsurilor care pot fi implementate pentru a garanta sănătatea cetățenilor", mai arată GCS, precizând că în analizarea eventualelor măsuri de relaxare se va ține cont de recomandările Comisiei Europene și de coordonarea cu celelalte state ale UE.


Grupul de Comunicare Strategică vine și cu precizări privitoare la o propunere de izolare a persoanelor vârstnice. Aceasta nu este luată în considerare de către autorități.


"În privința deciziilor referitoare la relaxarea măsurilor de restricție, se va ține cont de nevoia aplicării acestora tuturor categoriilor de cetățeni. Astfel, va fi avută în vedere implementarea acelor soluții prin care să beneficieze de aceste măsuri toate categoriile de persoane, în condiții de siguranță sanitară, fără a impune restricții suplimentare anumitor categorii de persoane", se precizează în comunicat.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7838 secunde