Autorităţile neozeelandeze investighează decesul unei femei, survenit după administrarea vaccinului Pfizer

359
Autorităţile neozeelandeze investighează decesul unei femei, survenit după administrarea vaccinului Pfizer - profimedia0548993202-1630304891.jpg
Autorităţile neozeelandeze au informat luni că investighează decesul unei femei, primul care intervine după administrarea vaccinului companiei Pfizer, aparent drept consecinţă a inflamării miocardului, sau miocardită, un efect secundar neobişnuit al acestui vaccin, relatează EFE, citată de Agerpres.

"Cazul a fost deferit medicului legist. Cauza decesului nu a fost determinată. Comisia Independentă pentru Supravegherea Securităţii Vaccinurilor împotriva COVID-19 (CV-IBSM) consideră că miocardita a fost provocată probabil de vaccinare", potrivit unui comunicat al Ministerului de Sănătate neozeelandez.

CV-IBSM a explicat că femeia, a cărei vârstă nu a fost specificată, suferea şi de alte probleme medicale, care ar fi putut avea influenţă asupra decesului său, subliniind că beneficiile vaccinării cu serul de la Pfizer reprezintă un risc mai mic pentru sănătate decât îmbolnăvirea cu COVID-19 şi problemele de sănătate asociate, inclusiv miocardita.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5349 secunde