AUTORITĂȚILE DIN ROMÂNIA, ÎN ALERTĂ! TONE DE PEȘTE CU VIERMI, IMPORTAT DIN SPANIA, ÎN GALANTARE

2206
AUTORITĂȚILE DIN ROMÂNIA, ÎN ALERTĂ! TONE DE PEȘTE CU VIERMI, IMPORTAT DIN SPANIA, ÎN GALANTARE - cleanului-1463059629.jpg

Articole recomandate

Șase loturi de merluciu cu viermi au fost depistate de Direcția Sanitar-Veterinară, în Ilfov. 3,8 tone de pește stricat au fost retrase de la comercializare.

În urma efectuării examenului parazitologic, la probele prelevate din patru loturi au fost depistate larvele nematodului Anisakis în viscere, iar în probele din alte două loturi a fost decelată prezența larvelor parazitului atât în viscere, cât și în musculatura dorsală și cea abdominală.

Conform procedurilor, operatorul a inițiat procedura de retragere a produsului neconform, sub atenta monitorizare a inspectorilor din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor județeană implicată în gestionarea alertei.

Până la această dată, sub supravegherea inspectorilor sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor, s-a retras de la comercializare o cantitate de 3.840 de kg (1.578 de kg din loturile de produs cu localizare a parazitului la nivel muscular și 2.262 de kg din loturile de produs cu localizare viscerală).


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3918 secunde