AUTORITĂȚILE DIN GRECIA AU STABILIT CAUZA INCENDIILOR DEVASTATOARE

57203
AUTORITĂȚILE DIN GRECIA AU STABILIT CAUZA INCENDIILOR DEVASTATOARE - h54509751-1532772297.jpg
Departamentul de incendii din cadrul Serviciului de pompieri (DAEE) a anunțat sâmbătă că, principala cauză a încendiilor de vegetație, în urma cărora cel puțin 85 de persoane au murit, este neglijența, relatează site-ul ekathimerini.com.


Nikos Toska, adjunct al ministrului Apărării de la Atena, a declarat vineri că există indicii și semne că incendiile devastatoare de vegetație din Grecia au fost declanșate intenționat.


În pofida afirmațiilor, DAEE a informat că, investigația demarată în Daou Pendeli, locul din care s-au răspândit incendiile, arată că, cel mai probabil vina aparține unui localnic.

Potrivit unei surse, identitatea vinovatului este cunoscută de autorități. Acesta ar fi pornit un foc pentru a arde lemn și crengi.

Aceeași sursă susține că suspectul ar fi încercat să acopere focul cu pietre și să îl stingă cu apă.

Cu toate acestea, investigația a arătat că alte două incendii separate, care au izbucnit luni noaptea pe un drum rural din apropierea orașului Nea Makri, ar fi fost declanșate intenționat. Martorii susțin că au observat un indivit care ar fi declanșat cele două incendii.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4895 secunde