"Autoritatea locală este cea care trebuie să-și asume consolidarea străzii Traian"

2342
De când a fost închisă, pe strada Traian domnește o liniște nefirească. Din când în când, câte un pieton curios se mai apropie de gardurile înalte să privească în hăul dinspre mal. Lucrările de reparație a craterului reapărut în urmă cu o lună de zile au fost abandonate. Firma tocmită de Primărie a astupat groapa, a turnat piatră, a pus o prelată deasupra și a împrejmuit-o cu mulți saci cu nisip. Atât. Nu s-a mai risipit asfaltul, că cine știe, poate la următoarea ploaie se topește iarăși! Între timp, în șantierul de pe malul portului a început din nou să se lucreze. Nu e o desfășurare prea mare de forțe, numai vreo doi-trei muncitori, care taie de zor la fiare.
În cursul zilei de ieri, directorul coordonator al Inspectoratului Teritorial de Construcții Constanța, Gigi Chiru, s-a deplasat la fața locului și a stat de vorbă cu dirigintele de șantier delegat de investitor. "Constat, cu surprindere, că investitorul s-a apucat de treabă. Nu e încă o acțiune amplă, dar măcar se face ceva. Se fac verificări la piloții turnați înainte. În urma expertizei coman-date, investitorul a înțeles nevoia de a suplimenta numărul piloților și introducerea altora, mai lungi, pentru a se ajunge la calcarul nealterat", a declarat Gigi Chiru.

S-au reparat rețelele de apă
Soluția tehnică adoptată de investitor nu are însă și rolul de a consolida strada Traian. Construcția în sine este etapa finală a stabilizării malului și zonei respective. Însă, potrivit ultimei expertize, riscul este foarte mare și trebuie să se ia urgent măsuri pentru stoparea alunecării străzii și a blocurilor. "Mă surprinde indiferența cu care tratează Primăria această problemă. Se tot amână intervențiile concrete convocând comisii peste comisii. Probabil că acum intenționează să transfere toată responsabilitatea către investitor. Însă autoritatea locală este cea care trebuie să-și asume consolidarea străzii Traian și să procedeze la forare și plantare de piloți pentru stabilizarea zonei. Se pare că, între timp, s-au remediat pierderile de apă din rețelele de utilități. Noi nu am fost informați de asemenea lucrări, însă, potrivit locatarilor, s-au făcut unele intervenții. Deși inițial regiile au negat existența unor scurgeri, se pare că au găsit probleme la toate trei, atât la cea de alimentare cu agent termic, cât la cea de alimentare cu apă potabilă și la cea de canalizare. Poate, în felul acesta, nu vor mai fi probleme cu infiltrări și cu umiditatea solului", a mai precizat șeful ITC.
Într-adevăr, cei care locuiesc în cele două blocuri din zona cea mai afectată, A4 și A5, susțin că au văzut echipe de muncitori care au verificat țevile cu mini-camere de luat vederi și, ulterior, au făcut unele reparații. "A fost o chestie foarte discretă. Au venit, au văzut, au făcut. Nu știm ce au reparat, că nu au vrut să ne spună nimic. Să sperăm că măcar au făcut treabă bună", ne-a spus un locatar.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5658 secunde