€ 4.756
£ 5.4872
$ 4.2421

Mai multe ştiri online:

Autobuzele etajate, scoase pe trasee în minivacanța de 1 Mai. Va fi lansat un circuit turistic nou

Ştire online publicată Vineri, 27 Aprilie 2018. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
Regia Autonomă de Transport în Comun Constanța relansează, în minivacanța cuprinsă între 28 aprilie și 1 Mai, linia turistică CiTy Tour.

Autobuzele etajate străbat anul acesta un traseu cu totul nou, care te duce prin centrul vechi al orașului, prin port, până la stațiunea Mamaia.

Acest proiect este realizat împreună cu Primăria Municipiului Constanța și Compania Națională Administrația Porturilor Maritime S.A, în cadrul proiectului „Civitas Portis“, cu intenția de a lega orașul Constanța, Portul Constanța și stațiunea Mamaia.

Linia estivală CiTy Tour va circula pe noul traseu: Gară CFR - Piața Far - Poarta 5 - Silozurile Saligny (incinta Port) - Cuibul Reginei (incinta Port) - Portul Turistic Tomis - bulevardul Elisabeta - strada Termele Romane - strada Negru Vodă - strada Mircea cel Bătrân - bulevardul Mamaia, până la Tabăra Turist de lângă Hotel Caraiman, din stațiunea Mamaia.

Pentru minivacanța de 1 Mai, noua linie va fi deservită de patru autobuze, în program 9.00 - 18.00, cu plecări din Mamaia (Tabăra Turist) cu o frecvență de 30 de minute, iar începând cu 15 iunie, traseul va fi deservit de șase autobuze etajate.

„În perioada estivală, autobuzele CiTy Tour vor circula pe principiul atât de popular Hop On - Hop Off. Marele avantaj pentru pasageri este posibilitatea întreruperii traseului turistic pentru vizitarea obiectivelor de interes și să continue călătoria, cu un alt autobuz etajat, din oricare stație, în prețul biletului achitat inițial”, explică directorul general al RATC Constanța, Bogdan Niță.

Autobuzele CiTy Tour includ în ruta lor obiective turistice importante din orașul Constanța, cât și din stațiunea Mamaia: Silozurile „Anghel Saligny”, Vechea Bursă Maritimă, Gara Maritimă, Cuibul Reginei, Muzeul de Istorie și Arheologie, Edificiul Roman cu Mozaic, Moscheea Carol I, Cazinoul, Acvariul, Farul Genovez, Portul turistic „Tomis”, Delfinariu, Satul de Vacanță, Cazinoul din Mamaia.

Prețul pentru o călătorie cu autobuzele etajate în perioada minivacanței de 1 Mai este de 1,5 lei, iar în perioada estivală, prețul pentru o călătorie va fi de trei lei și pentru toată ziua (hop on - hop off) va fi de cinci lei. Biletele se găsesc la chioșcuri și distribuitori, dar și direct la conducătorii autobuzelor etajate. Pe linia estivală CiTy Tour, gratuitățile și abonamentele nu sunt valabile, deoarece este traseu turistic.

De asemenea, RATC prelungește Linia 100 (cu plecare de la Gara CFR) până în stațiunea Mamaia (Tabăra Turist) atât în perioada minivacanței, cât și pentru sezonul estival.

Astfel linia 100 Mamaia va circula pe traseul: Gara CFR - bulevardul Alexandru Lăpușneanu - City Park - stațiunea Mamaia până la Tabăra Turist, fiind deservită de șase autobuze în program 5.45 - 23.00, cu plecări din Gară cu o frecvență de 15 minute. Durata cursei va fi de 80 de minute.

Abonamentele și gratuitățile emise pentru linia 100 sunt valabile și în stațiunea Mamaia. 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
vineri, 19 aprilie Foto : A murit unul dintre cei mai gospodari primari din judetul Constanța 3762 vizite, 0 comentarii A murit unul dintre cei mai gospodari primari din judetul Constanța
Cultură-Educație
vineri, 19 aprilie Foto : "Sunt prea multe și prea dese schimbările". Dar de buget nu vorbește nimeni? 1254 vizite, 0 comentarii "Sunt prea multe și prea dese schimbările". Dar de buget nu vorbește nimeni?
Economie
vineri, 19 aprilie Foto : Shipping-ul internațional declară  război corupției din porturile lumii 1112 vizite, 0 comentarii Shipping-ul internațional declară război corupției din porturile lumii
ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.8023 secunde