Audiențe la Avocatul Poporului, la Medgidia și Cernavodă

150

Articole de la același autor

Reprezentanții instituției Avocatul Poporului - Biroul teritorial Constanța vor fi prezenți, mâine, în Medgidia și Cernavodă, la sediul celor două primării, pentru a acorda audiențe cetățenilor și pentru a primi petiții. Activitatea se va desfășura la sediul Primăriei Medgidia, începând cu ora 9.00, și la sediul Primăriei Cernavodă, începând cu ora 11.00. 


Petițiile adresate instituției Avocatul Poporului trebuie să se facă în scris și să indice numele și domiciliul persoanei fizice lezate în drepturile și libertățile acesteia, drepturile și libertățile încălcate, precum și autoritatea administrativă ori funcționarul public în cauză. Petiționarul trebuie să dovedească întârzierea sau refuzul administrației publice de a soluționa legal petiția. 


"Nu pot fi luate în considerare petițiile anonime, iar petițiile îndreptate împotriva încălcării drepturilor și libertăților persoanelor fizice prin acte sau fapte ale autorității administrației publice se adresează instituției Avocatul Poporului nu mai târziu de un an de la data la care aceste încălcări s-au produs ori de la data la care persoana în cauză a luat cunoștință de ele. Nu fac obiectul activității instituției Avocatul Poporului și vor fi respinse fără motivare petițiile privind actele emise de Camera Deputaților, de Senat sau de Parlament, actele și faptele deputaților și senatorilor, ale Președintelui României, ale Curții Constituționale, ale președintelui Consiliului Legislativ, ale autorității judecătorești, precum și ale Guvernului, cu excepția legilor și ordonanțelor", explică Felicia Nedea, consilierul coordonator al Biroului teritorial Constanța al instituției Avocatul Poporului. 


Acordarea audiențelor este gratuită. Pentru programare, persoanele interesate pot suna la numărul de telefon 0241/550.544 sau direct la Serviciul Relații cetățeni din cadrul celor două primării. 


"Pentru operativitate, persoanele interesate sunt rugate să se prezinte cu o petiție din care să rezulte pe scurt problemele cu care se confruntă și documente justificative, în copie", recomandă Felicia Nedea.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3351 secunde