Au început să sosească primele echipamente ale sistemului de apărare antiaeriană Patriot

114
Au început să sosească primele echipamente ale sistemului de apărare antiaeriană Patriot - 1-1597844321.jpg
Primele echipamente ale sistemului de apărare antiaeriană Patriot au început să sosească în România, informează Ministerul Apărării Naționale. Echipamentele și materialele vor fi transportate la Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană de la Capu Midia, Constanța, unde vor fi testate și se va face recepția primului sistem de rachete, informează Digi24.ro.


"Testarea de acceptanță se va finaliza în a doua parte a lunii octombrie, fiind urmată de etapa de instruire a personalului din Regimentul 74 PATRIOT pe configurația specifică echipamentelor livrate României" se arată într-un comunicat al MApN.


Pe parcursul anului 2021 va continua instruirea colectivă a echipajelor, cu asistență din partea militarilor SUA, în vederea formării deprinderilor de operare și mentenanță, respectiv perfecționării tehnicilor, tacticilor și procedurilor necesare utilizării sistemului.


"Prin intrarea în dotare a sistemelor de rachete sol-aer cu bătaie mare PATRIOT, Armata României își va crește capacitatea defensivă și de descurajare, asigurându-se o mai bună apărare a spațiului aerian național, parte a spațiului aerian al NATO", conform MApN.


Costul de achiziție a primului sistem Patriot se ridică la 910,1 milioane de dolari americani, inclusiv TVA, iar valoarea totală estimată a contractului este de 4,64 miliarde de dolari, inclusiv TVA




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4204 secunde