Au început controalele pe litoral. Ce au găsit inspectorii sanitar-veterinari

258

Articole de la același autor

Nici nu a fost deschis bine Comandamentul Sezon Estival la Direcția Județeană Sanitar - Veterinară Constanța, că au și fost depistate numeroase probleme la terasele, restaurantele și autoservirile de pe litoral.

Astfel, în numai o săptămână, medicii veterinari oficiali din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța, împreună cu inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor delegați care activează în Comandamentul Sezon Estival 2018, au verificat 208 unități localizate în cele șapte zone de interes turistic din Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costinești și Mangalia.

"Controalele s-au desfășurat în 105 restaurante, o pizzerie, două cantine, 11 unități tip fast-food, șapte braserii, 15 unități tip bufet, șapte baruri, 35 de magazine alimentare, cinci cofetării-patiserii, opt laboratoare de cofetărie-patiserie, cinci rulote, două tonete de înghețată, două supermarket-uri și trei unități de produse congelate. În urma controalelor, s-au constatat neconformități cu privire la comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar, nerespectarea condițiilor de igienă în spațiile de producție, etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, depozitarea în condiții necorespunzătoare ale acestora", explică directorul executiv al DSVSA Constanța, dr. Diana Cristescu.

Potrivit acesteia, pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale, în valoare de 30.000 de lei. De asemenea, au fost confiscate și retrase de la vânzare 1,5 kg de produse alimentare improprii consumului uman, produse care au fost dirijate către o unitate de neutralizare.

Reamintim că Autoritatea Națională Sanitar - Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, prin intermediul DSVSA Constanța, pune la dispoziția celor interesați numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival - 0786/577.007, unde se pot face sesizări sau se pot obține informații referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranței alimentelor. Acest număr va funcționa în paralel cu numărul call-center-ului ANSVSA - 0800/826.787 - apelabil gratuit, din orice rețea de telefonie. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6684 secunde