Au făcut curățenie în Rezervația 2 Mai - Vama Veche. Ce au găsit scafandrii pe fundul mării

1818
3

Articole de la același autor

Voluntarii Mare Nostrum, membrii Junior Rangers, angajați ai Institutului Național de Cercetare - Dezvoltare Marină "Grigore Antipa" și scafandri ai Centrului Marine Dive Explorers din Vama Veche și-au unit forțele și au făcut curățenie în Rezervația Naturală 2 Mai - Vama Veche.


Acțiunea de igienizare a avut loc atât pe uscat, cât și în apă. Inimoșii voluntari au dorit să îi ofere astfel rezervației un moment de respiro și să curețe deșeurile ce îi umbresc frumusețea. 


Mihaela Cândea Mirea, directorul executiv al Mare Nostrum, a declarat că a organizat această acțiune ca un exemplu pentru comunitatea locală, dar și pentru turiști și că, împreună cu Junior Rangers și Institutul Național de Cercetare - Dezvoltare Marină "Grigore Antipa", s-a gândit să organizeze o igienizare, atât pe partea de uscat, cât și subacvatică. 
"La acțiunile din trecut, Mare Nostrum a găsit sticle, pungi de plastic, doze de aluminiu și multe alte lucruri la care nu te-ai gândi că se află pe fundul mării. La un moment dat, în cadrul unei astfel de igienizări, scafandrii au scos chiar și un frigider vechi. Marea le «înghite» pe toate, dar atunci când se «supără», le scoate pe țărm și ne bate obrazul", a mai spus Mihaela Cândea Mirea. 


Deșeuri care nu aveau ce să caute acolo! 


La rândul său, Tania Zaharia, director adjunct al Institutului de Cercetare - Dezvoltare Marină "Grigore Antipa" și custodele Rezervației Naturale 2 Mai - Vama Veche, a declarat că "mesajul pe care vrem noi să-l transmitem este acela că aici calitatea mediului marin ar trebui să fie la standardele cele mai înalte". Potrivit acesteia, deșeurile sunt un pericol pentru mediul marin. 


Scafandrul Nicolae Mitu, la ieșirea din apele mării, ne-a dat o veste bună: "Putem spune că zona aceasta este una dintre cele mai curate de pe litoral, la momentul acesta; totuși, am găsit câteva deșeuri, un cablu lung, pe care abia am reușit să îl tăiem, ca să putem să-l aducem afară și ceva lemne, plastice, care nu aveau ce să caute acolo". 


Pe uscat, voluntarii Mare Nostrum, împreună cu cei 16 membri Junior Rangers, au colectat 21,4 kilograme de deșeuri de pe plaja din 2 Mai și numai 16,7 kilograme de deșeuri din Vama Veche. Ecosistemul Mării Negre este grav afectat de deșeurile aruncate pe plajă sau în mare, iar cu toții știm că acest fenomen conduce la moartea faunei și florei subacvatice. 


Comentează știrea

Tzihcac
7 iunie 2016
De prost,gust

Lasa ca vin astia cu "Salvati V.Veche" si pun la loc ,ceea ce ati curatat voi !!!Civilizatia si vamaiotzii is ca apa si uleiul !

Adrian
7 iunie 2016
Exceptional! Aici castigati din prima luna bani! 100-285 de euro lunar!

Aceasta oferta este un adevarat chilipir! Cautam urgent oameni extrem de seriosi care vor sa colaboreze cu noi in timpul liber sau full-time (la alegere) si sa castige 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time) acum, din prima luna. Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

Cristi
7 iunie 2016
Au curatat o laie

Eram pe plaja, nu au curatat nimic, au facut baie si au iesit cu oungile goale. Probabil asa se spala bani publici prin ong-uri si institutele de cercetare de pe langa ele... ar trebui facut un control

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4688 secunde