Au câștigat bătălia cu marea! Cum arată plajele spectaculoase de pe litoral

5858
7

Articole de la același autor

Plajele de la Marea Neagră au câștigat, anul acesta, câțiva kilometri buni. În Mamaia, în Constanța, în Eforie, au fost aduse mii de tone de nisip, iar zonele de îmbăiere au înaintat în mare chiar și cu o sută de metri.

Cu toate acestea, mai sunt încă multe porțiuni unde valurile bat direct în mal, iar turiștii abia dacă mai au loc să-și întindă cearceafurile. Pentru zonele nereabilitate în prima etapă a pro-gramului din 2015, Administrația Bazinală de Apă pregătește un nou proiect, mult mai amplu, care presupune amenajări spectaculoase, dar și investiții de sute de milioane de euro. Dacă în Faleză Nord, plaja a câștigat peste 60 de metri, în Mamaia și la plaja Modern aproximativ 100 de metri, iar în Eforie în jur de 80 de metri, noul proiect ar putea reconfigura peisajul costier în anumite zone.

"Sunt propuse mai multe soluții tehnice. Este vorba despre 24 de kilometri de plaje, de la Năvodari până la Vama Veche, împărțite în 11 loturi. Vor fi porțiuni, în Mamaia, de exemplu, unde se va ajunge, de la șase metri de plajă, cum este în prezent, la 140 de metri. Va fi spectaculos", a precizat Gheorghe Boeru, președintele companiei Romair Consulting, care s-a ocupat de manage-mentul proiectului realizat cu fonduri europene.

Dacă, în prima etapă, a fost vorba de peste 100 de milioane de euro, proiectul următor presupune cel puțin 500 de milioane de euro.

Dezvoltare durabilă în țările riverane

Între timp, ABADL se ocupă de Îmbunătățirea Managementului Integrat al Zonei Costiere în Marea Neagră, finanțat în cadrul unui program internațional - "Black Sea Basin 2007 - 2013".

"Proiectul s-a derulat în perioada 2012 - 2015 și are ca obiective specifice, dezvoltarea unei baze durabile de colaborare cu privire la Marea Neagră, susținerea părților interesate (autorități locale și regionale, companii private și ONG-uri etc.), precum și implicarea nivelului de participare a publicului în luarea de decizii. Pe tot parcursul proiectului, au avut loc întâlniri de lucru, formate din experți ai partenerilor și asociaților din proiect, iar ca rezultate finale se pot menționa: Studiul privind managementul integrat al zonei costiere a Mării Negre, studiu care va fi transmis de către Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Comisiei Mării Negre, ghiduri de parteneriat și de implicare a publicului în managementul integrat al zonei costiere, fiind diseminate autorităților locale, instrumente pentru definirea de indicatori și metodologii pentru toți partenerii din țările riverane Mării Negre", a declarat Marieta Iorga, purtătorul de cuvânt al ABADL. 

Comentează știrea

pesimist
11 decembrie 2015
plaja

Frumos ca s-au marit plajele, insa trebuiesc amenajate (si nu ma refer la cotetele de OSB) si nivelate. Sper sa faca lucrul asta din primavara si sa nu lase damburile de nisip care exista acum.

sibnet
11 decembrie 2015
activitate acasa pe calculator

Selectam colaboratori pentru activitate la domiciliu. Se poate lucra si part-time. Sunt necesare cunostinte minime de navigare pe internet, lucru cu fisiere pdf si word si minim studii medii. Numai dupa ce te hotarasti cu cea mai mare seriozitate, cere-ne detalii la adresa de email: [email protected]

nebunul dulce
11 decembrie 2015
plajele?

meritul numai al lui papari este si stiu ce vorbesc !!!!! .....a plecat m.m si sava de la conducere

Papu
11 decembrie 2015
Întreb...........

Întreb nu dau cu paru' . Când vom afla cât s-a furat pentru amenajarea acestor plaje ???!!!. Ateptăm că doar n-au intrat zilele'n sac !. Nu vreau să cobesc ,dar parcă o să aud la tv de afacerea secolului cu nisipul din M.Neagră. Firmele care fac lucrările sunt românești ?. Dacă da, NO Comment ! Să Cel de Sus să nu am dreptate.

deniel
12 decembrie 2015
Van Oord

http://www.reporterntv.ro/stire/galerie-foto-video-imagini-spectaculoase-din-constanta-lucrarile-de-innisipare-a-plajelor-surprinse-cu-drona

Răspuns la: Întreb...........
Adăugat de : Papu, 11 decembrie 2015
Întreb nu dau cu paru' . Când vom afla cât s-a furat pentru amenajarea acestor plaje ???!!!. Ateptăm că doar n-au intrat zilele'n sac !. Nu...
inad
15 decembrie 2015
afaceri

Cum sa castigi bani pe internet! Pentru toti oamenii isteti si ambitiosi, exista acum un curs online GRATUIT care te invata repede si simplu cum sa castigi bani pe internet! Cursul este format din lectii online si iti explica pas cu pas, cu multe detalii, cum sa castigi bani pe internet. Cand vrei cu seriozitate acest curs, cere informatii la adresa de email:[email protected]

texanul
16 decembrie 2015
plaja

Dupa ce s-au investit milioane pentru refacerea acestor plaji, vin diversi nenorociti sa-si plimbe matracucele cu masiile pe nisip si sa faca ture si concursuri. Chiar nu vede nimeni;politia.cei de la mediu .astia care au plajile in administrare? Toti derbedeii iasi permit sa distruda nisipul care abia a fost rafacut.Duminica trecuta era o veselie cu masini la plaja Modern! Faceau drifting, sau cum se numeste distractia asta pentru cretini.Problema este ca rotile mincasera tot nisipul. Nici cei de la Primarie nu vad. Este un dezinteres tota;.de ce se permirw intrarea cu mijloace auto pe plaja? Inainte te amenda daca intrai cu un ciine.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.727 secunde