Ați rămas fără plata indemnizației de șomaj? Care este motivul

324
Ați rămas fără plata indemnizației de șomaj? Care este motivul - atiramas-1579213351.jpg

Articole de la același autor

Se știe că plata indemnizației de șomaj se acordă diferențiat. Vă întrebați, însă, în ce condiții poate fi suspendată plata banilor de la stat? Potrivit reprezentanților AJOFM Constanța, plata poate înceta în cazul în care beneficiarul s-a încadrat în câmpul muncii, pentru o perioadă mai mare de 12 luni sau la data când realizează din activități autorizate, potrivit legii, veniturile lunare sunt mai mari decât indemnizația de șomaj. De asemenea, drepturile îi încetează dacă desfășoară activități independente din care obține venituri lunare mai mari decât indemnizația de șomaj. 


Totodată, se ia în calcul refuzul nejustificat de a se încadra, conform pregătirii sau nivelului studiilor, într-un loc de muncă situat la o distanță de cel mult 50 km de localitatea de domiciliu ori refuză, în mod nejustificat, să participe la servicii pentru stimularea ocupării și de formare profesională sau la data întreruperii acestora din motive imputabile persoanei. 
Nu în ultimul rând, nu va mai primi banii dacă perioada de pensionare pentru invaliditate depășește 12 luni sau în momentul plecării în străinătate a beneficiarului pentru o perioadă mai mare de trei luni și desigur, la data începerii executării unei pedepse privative de libertate pentru o perioadă mai mare de 12 luni. 


Încetarea drepturilor legale se produce și în cazul decesului beneficiarului sau la data expirării perioadei legale de plată. Desigur, există și situații în care ajutorul de șomaj nu încetează, ci este suspendat din diferite motive. Ca urmare, suspendarea apare la data la care nu și-au îndeplinit obligația de a se prezenta lunar, pe baza programării sau ori de câte ori sunt solicitați, la AJOFM, pentru a primi sprijin în vederea încadrării în muncă. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3947 secunde