Atenție unde mâncați pe litoral! Restaurantele și terasele, verificate de inspectorii sanitar-veterinari

249
Atenție unde mâncați pe litoral! Restaurantele și terasele, verificate de inspectorii sanitar-veterinari - atentieundemancati-1534429639.jpg

Articole de la același autor

Litoralul este la capacitate maximă în această perioadă, iar inspectorii sanitar-veterinari din cadrul Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța verifică permanent unitățile de alimentație publică. Numai în ultima săptămână au fost controlate peste 200 de unități amplasate în cele șapte zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costinești și Mangalia. 


Verificările au vizat 93 de restaurante, două cantine, patru pizzerii, 12 unități tip-fast food, patru braserii, 13 unități de tip bufet, șapte baruri, două snack baruri, 41 de magazine alimentare, opt laboratoare de cofetărie - patiserie, o pensiune, 13 supermarketuri, două depozite alimentare, o unitate de catering și o unitate de produse congelate. 


"În urma acestor controale, s-au constatat deficiențe la ambalarea și etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării și valorificării, precum și comercializarea acestora neetichetate potrivit legislației în vigoare, depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare, condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de lucru, neanunțarea de către persoanele fizice juridice a începerii activității supuse controlului sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor. Pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, patru restaurante, patru unități fast-food, trei bufeturi, două magazine alimentare și cinci supermarketuri au fost sancționate contravențional, cu amenzi în valoare de 39.000 de lei", precizează reprezentanții DSVSA Constanța. 


De asemenea, au fost confiscate și retrase de la vânzare 25,9 kilograme de produse alimentare improprii consumului uman, produse care au fost dirijate către o unitate de neutralizare. 


Unde puteți reclama 


În cazul în care sesizați probleme, Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, prin intermediul DSVSA Constanța, pune la dispoziția celor interesați numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival - 0786/577.007, unde se pot face sesizări sau se pot obține informații referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranței alimentelor. 


Acest număr va funcționa în paralel cu numărul call-center-ului ANSVSA, 0800/826.787, apelabil gratuit, din orice rețea de telefonie.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3551 secunde