Mai multe ştiri online:

Atenție unde mâncați, pe litoral!

Ştire online publicată Miercuri, 18 Iulie 2018. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
Inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2018 au intensificat controalele în ultimele săptămâni în unitățile de alimentație publică de pe litoral.

În total, au fost verificate 204 unități, respectiv 71 de restaurante, patru pizzerii, șase cantine, 28 de unități tip fast-food, cinci braserii, 17 unități de tip bufet, 20 de baruri, un snack-bar, un cafe-bar, o unitate tip bistro, 28 de magazine alimentare, patru cofetării-patiserii, 11 laboratoare de cofetărie-patiserie, trei tonete de înghețată, o pensiune, două depozite alimentare și o unitate de produse congelate.

Au fost depistate spații folosite deși nu erau aprobate din punct de vedere sanitar-veterinar, produse alimentare care nu erau manipulate corespunzător, produse neetichetate, precum și condiții neconforme de depozitare a alimentelor.

„Pentru abaterile la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, șase restaurante, trei unități tip fast-food, o unitate tip bufet, un magazin alimentar, un laborator de cofetărie-patiserie, cinci baruri, un depozit alimentare au fost sancționate cu amenzi în valoare de 36.000 de lei. De asemenea, a fost elaborată o ordonanță de suspendare temporară a activității pentru un depozit alimentar”, a precizat directorul executiv al DSVSA Constanța, dr. Diana Cristescu.

Telefon pentru sesizări

Reamintim că Autoritatea Național Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentalor, prin intermediul DSVSA Constanța, pune la dispoziția celor interesați numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival - 0786/577.007, unde se pot face sesizări sau se pot obține informații referitoare la aspecte din domeniul siguranței alimentelor.

Acest număr va funcționa în paralel cu call-centerul ANSVSA - 0800/826.787, apelabil gratuit, din orice rețea de telefonie. 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Eveniment
luni, 20 mai Foto : Vine! Foto cu Radu Mazăre în cursa TAROM Paris - București 37471 vizite, 0 comentarii Vine! Foto cu Radu Mazăre în cursa TAROM Paris - București
Actual
vineri, 24 mai Foto : Veste bună pentru români. Când se anunță următoarea minivacanță 2239 vizite, 0 comentarii Veste bună pentru români. Când se anunță următoarea minivacanță
Politică
marti, 21 mai Foto : UPDATE. Radu Mazăre, dus la Penitenciarul Rahova 1922 vizite, 0 comentarii UPDATE. Radu Mazăre, dus la Penitenciarul Rahova
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7702 secunde