ATENȚIE! Tot mai mulți oameni sunt mușcați de căpușe

185
ATENȚIE! Tot mai mulți oameni sunt mușcați de căpușe - 4metodesimpledeatinedepartecapus-1525605057.jpg

Articole recomandate

Panică în Capitală, din cauza căpușelor! Zeci de persoane ajung zilnic la camera de gardă, după ce au fost mușcate de insectele care au invadat Bucureștiul.


Medicii îi sfătuiesc să se prezinte de urgență la spital, pentru că mușcătura de căpușă poate duce la infecții grave. 


Au fost aproape 30 de grade în București. Motiv numai bun pentru ca oamenii să iasă din case. Ba chiar să se întindă pe iarba din parcuri. Cei mai mulți sunt conștienți că riscul de a fi mușcați de căpușe este unul mare, alții speră să nu li se întâmple, în timp ce alții sunt convinși că nu există niciun pericol.

Numai că, pericolul pândește la tot pasul. Așa se face că mulți iubitori ai naturii au ajuns de urgență la medic.

"În ultimele două săptămâni, la Matei Balș se prezintă, în medie, cam 10-15 pacienți în fiecare zi, mușcați de căpușă", a precizat medicul Cătălin Apostolescu.

Situația e similară și la celelalte spitale din Capitală. Mai ales că mușcătura insectelor, în unele cazuri, duce la infecții serioase, precum boala Lyme. Căpușa injectează niște substanțe, prin saliva ei, care determină o ușoară anestezie. Odată cu aceste substanțe, căpușa poate transmite viruși, bacterii sau paraziți.

Specialiștii le recomandă tuturor celor care observă că au fost mușcați de căpușe să apeleze la medici și să nu se bazeze pe metodele tradiționale de îndepărtare a acestora. În capitală, autoritățile au anunțat că au început deja dezinsecția și că, în fiecare lună, vor fi aplicate câte două tratamente. Chiar și așa, spun specialiștii, numărul cazurilor de mușcături de căpușă va crește, pe măsură ce va fi mai cald, scrie realitatea.net


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2448 secunde