Atenție, se ridică mașini! Ce riști dacă parchezi pe un loc pentru persoanele cu dizabilități

235
Atenție, se ridică mașini! Ce riști dacă parchezi pe un loc pentru persoanele cu dizabilități - atentieseridicamasini-1595613811.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii locali constănțeni au ridicat, în ultima săptămână, peste 50 autovehicule staționate neregulamentar. Multe dintre acestea au fost ridicate din stațiunea Mamaia, unde șoferii fie au parcat mașinile pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități, fie au blocat alei de acces ori au oprit chiar pe trecerea pentru pietoni.

Șoferii care nu respectă regulile Codului Rutier riscă sancțiuni cuprinse între 580 și 725 de lei, iar unii dintre ei chiar și sancțiunea complementară ce prevede ridicarea autoturismului. Staționarea neregulamentară este sancționată cu 4 - 5 puncte de amendă și 3 puncte de penalizare.

Staționarea pe locurile de parcare destinate persoanelor cu dizabilități se sancționează cu amendă cuprinsă între 1.000 și 2.000 de lei și ridicarea autovehiculului de pe locul special amenajat și semnalizat pentru persoanele cu dizabilități.

Polițiștii locali din cadrul Primăriei Municipiului Constanța recomandă tuturor participanților la trafic să respecte legislația în vigoare privind staționarea și circulația vehiculelor pentru a evita sancționarea conform normelor legale. Autoturismele ridicate se pot recupera doar după ce proprietarii au achitat taxele prevăzute prin HCLM 399/ 2018 și numai în prezența unui polițist local. Tariful pentru ridicarea mașinii este de 450 de lei, la care se mai adaugă tariful pentru transport, 120 de lei, și tariful pentru depozitarea mașinii, 60 de lei pe zi. Programul de restituire este non-stop. Mașinile ridicate sunt depozitate în parcul auto situat pe strada Caraiman nr. 1, Constanța. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4358 secunde