Atenție la steagurile salvamarilor! Când avem liber la distracție, în apă

Vineri, 10 Iulie 2020
151
Vremea este plăcută, iar apa tocmai bună de îmbăiere pe litoral, așa că turiștii și constănțenii sunt tentați să petreacă mai mult timp pe plajă sau în valuri. Totuși, atunci când vrem să intrăm în apă, trebuie neapărat să ținem cont de steagurile arborate în punctul de salvamar.

Steagul roșu cu galben înseamnă că plaja este supravegheată de salvamari. Este bine de știut că, atunci când este arborat steagul roșu, scăldatul este interzis. Steagul galben semnalizează că înotul nu este recomandat decât înotătorilor profesioniști, iar steagul alb/negru, în carouri, semnifică faptul că înotul este interzis și în zonă este permis doar accesul ambarcațiunilor. Când nu este niciun steag de avertizare sau este doar steagul alb (opțional) e semn că avem liber la distracție.

Reamintim că, pe tot parcursul sezonului estival, aproximativ 120 de salvamari și personal de prim ajutor lucrează la capacitate maximă și veghează plajele din Constanța și Mamaia între orele 8.30 și 19.30.Pagina a fost generata in 0.2832 secunde