ATENȚIE! De ce NU este bine să lăsăm PET-uri în mașină, atunci când este caniculă

870
ATENȚIE! De ce NU este bine să lăsăm PET-uri în mașină, atunci când este caniculă - osticlac96906-1561883991.jpg

Articole recomandate

Fie că vă vine sau nu să credeți, un PET cu apă lăsat în mașină vă poate costa viața, iar acest lucru este valabil mai ales în zilele de vară.


Ai încercat vreodată să aprinzi o foaie de hârtie cu ajutorul unei lentile, ambele expuse direct la soare, scrie secretele.com. Ei bine, același lucru se întâmplă și în cazul PET-urilor.


Să presupunem că te urci în mașină și vezi că bancheta a luat pur și simplu foc, fără să îți dai seama de ce.
Motivul? O banală sticlă cu apă!

Se pare că un bărbat din Idaho a descoperit, cu surprindere, cum o sticlă plină cu apă, rămasă pe bancheta din spate a mașinii a provocat un incendiu în scurt timp. Dioni Amuchastegu este tehnician și lucrează pentru Idaho Power. Într-o zi, își lua prânzul în mașina sa, când a observat cum bancheta din spate este cuprinsă de flăcări. În încercarea de a găsi sursa focului, a observat că o sticlă din plastic era răspunzătoare pentru catastrofă.

Pompierii spun că o astfel de sticlă, plină cu apă sau cu un alt lichid, poate acționa asemeni unei lentile care focalizează energia soarelui, într-un anumit punct. Razele soarelui degajă o cantitate de căldură suficientă pentru declanșarea unui incendiu.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 29 Iunie 2019
Stire din Social : CUTREMUR în România. L-ați simțit?
Sâmbătă, 29 Iunie 2019
Stire din Social : A scăzut rata șomajului
Pagina a fost generata in 0.9385 secunde