Atenție, constănţeni, actele de identitate expirate sunt în continuare valabile

562
Atenție, constănţeni, actele de identitate expirate sunt în continuare valabile - atentieconstanteni-1611578416.jpg

Articole de la același autor

Actele de identitate sunt valabile, chiar dacă au termenul de valabilitate expirat. Ca atare, nu trebuie să vă prezentați la Serviciul Evidență Persoane pentru preschimbare.


Legea 55/2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 art.4 alin.(5) precizează clar că documentele eliberate de autoritățile publice care expiră în perioada stării de urgență și a stării de alertă își păstrează valabilitatea 90 zile de la încetarea stării de urgență/alertă.


„Așadar, facem apel la toate instituțiile să țină cont de legea care prevede menținerea valabilității actelor și să accepte documentele care au termenul de valabilitate expirat”, transmit reprezentanţii Primăriei Constanţa.


Dacă aveți o urgență și trebuie totuși să vă preschimbați în această perioadă cartea de identitate, nu uitați să vă faceți programare online pe site-ul Direcției Locale de Evidență Persoane - https://programaridlepct.primaria-constanta.ro/ pentru a evita aglomerația de la ghișeu. De pe același site puteți afla și care sunt actele necesare pentru obținerea cărților de identitate și a vizelor de reședință, pe care vă rugăm să le aveți la dumneavoastră, pentru a nu fi nevoiți să vă reprogramați.
De asemenea, constănțenii care renunță la o programare sunt rugaţi să anunțe acest lucru pe adresa de mail [email protected], pentru ca în locul lor să poată fi reprogramate alte persoane.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8957 secunde