Mai multe ştiri online:

Atacuri cibernetice la spitale! Avertismentul, transmis la DSP

Ştire online publicată Joi, 20 Iunie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, astăzi, că în cursul zilei de ieri a fost informată despre creșterea semnificativă a atacurilor cu aplicații malițioase de tip ransomware la spitale.

„Ministerul Sănătății a fost informat, ieri, de către Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică. Imediat am transmis o informare Direcțiilor de Sănătate Publică, care, la rândul lor, trebuiau să anunțe spitalele cu tot ceea ce ne-a informat Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică și din punctul meu de vedere soluția ar fi fost pentru spitale să aibă un dispozitiv neconectat la rețea ca soluție de back-up - asta spuneau de fapt și cei de la Centrul Național”, a declarat Sorina Pintea, citată de Agerpres.

Ea a arătat că a solicitat DSP-urilor să informeze MS cu privire la numărul spitalelor care ar putea fi sau sunt afectate, iar spitalele sunt obligate să ia imediat măsuri.

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 8699 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 4053 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Cultură-Educație
miercuri, 17 iulie Foto : Mândria școlii constănțene.  Elevii de 10 ai județului! 2783 vizite, 0 comentarii Mândria școlii constănțene. Elevii de 10 ai județului!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7957 secunde