Astăzi sărbătorim Ziua mondială a leguminoaselor

247
Astăzi sărbătorim Ziua mondială a leguminoaselor - legume-1612942335.jpg

Articole de la același autor

În urmă cu doi ani, Adunarea Generală a ONU a proclamat 10 februarie drept Ziua mondială a leguminoaselor. În acelaşi timp a invitat Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO), în colaborare cu alte organizaţii, să militeze pentru respectarea Zilei mondiale a leguminoaselor.
Având în vedere valoarea leguminoaselor, Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) a adoptat la 20 decembrie 2013 o rezoluţie (A/RES/68/231), care proclama 2016 ca Anul internaţional al leguminoaselor. Marcarea Anului internaţional al leguminoaselor de către FAO a sporit gradul de conştientizare al publicului asupra beneficiilor nutriţionale şi de mediu ale legumelor ca parte a producţiei durabile de alimente, precizează Agerpres.
Potrivit ONU, pe baza succesului Anului internaţional al leguminoaselor şi a recunoaşterii potenţialului acestor alimente pentru îndeplinirea Agendei 2030 pentru dezvoltare durabilă, cu o relevanţă deosebită pentru Obiectivele de Dezvoltare Durabilă 1, 2, 3, 5, 8, 12, 13 şi 15, Burkina Faso a propus marcarea Zilei mondiale a leguminoaselor.
Ziua mondială a leguminoaselor este o oportunitate de a creşte gradul de conştientizare a beneficiilor nutriţionale ale leguminoaselor şi a contribuţiei lor la sisteme alimentare durabile şi la o lume fără foame.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5418 secunde