Asistentă arestată pentru că nu a permis recoltarea de analize de la un pacient în comă

Duminică, 03 Septembrie 2017
241
Americanii sunt revoltați de arestarea abuzivă a unei asistente medicale. Totul s-a petrecut în Salt Lake City, în luna iulie, dar acum au fost prezentate imagini de la șocantul incident. Polițistul dorea o probă de sânge de la un șofer în comă. Asistenta i-a explicat că regulamentul nu-i permite recoltarea de la un pacient în stare de inconștiență. Și a fost arestată pentru asta! Alex Wubbles, asistentă medicală la Spitalul Universitar din Salt Lake, Utah, și-a consultat superiorii, care i-au dat dreptate. Ea i-a explicat polițistului că, pentru a-i putea da probele de sânge, trebuie întrunite 3 condiții. 


Alex Wubbles: "Trebuie să respectați regulamentul (…) Să existe mandat, pacientul să fie conștient sau pacientul să fie plasat sub arest". 


În acel moment, polițistul care avea nevoie de o probă de sânge pentru a vedea dacă șoferul consumase alcool sau droguri, s-a dezlănțuit. A arestat-o pe asistentă pe motiv că obstrucționează ancheta. 


Asistenta medicală a fost eliberată în mai puțin de o oră, dar abuzul la care a fost supusă a stârnit un uriaș scandal. "Mă simt trădată, sunt furioasă. Sunt într-o stare de confuzie", a declarat Alex Wubbles. 


Poliția din Utah și primăria din Salt Lake City i-au prezentat scuze și au anunțat că polițistul este cercetat penal.

Articole din aceeaşi secţiune

Pagina a fost generata in 0.5154 secunde