Asfaltare în dorul lelii

354
Asfaltare în dorul lelii - 37aa7611d718537b9c8cf45afcfd4856.jpg
Vineri se asfaltau trotuarele de pe bulevardul Ferdinand, pe tronsonul de la intersecția cu Mihai Viteazu spre cinematograful Republica.
Pietonii se trezeau pe suprafața acoperită cu bitum cald, ca muștele pe hârtia lipicioasă. Domnișoare elegante își extrăgeau cu greu săndăluțele albe din smoala neagră, grăbindu-se apoi să coboare pe carosabil pentru a evalua pagubele aduse încălțărilor. Nici un semn nu avertiza că în zonă s-a asfaltat de curând, nicio panglică nu oprea circulația pietonală. De fapt, ca întotdeauna, administrația se așteaptă să zicem mersi că umple găurile în care ne luxam picioarele. Ar fi prea mult să-și dea osteneala să prevină con-stănțenii cu un "Proaspăt asfaltat!" care să-i determine să ocolească zona; pagubele colaterale trebuie acceptate.
Este vorba, firește, despre Bulevardul Ferdinand, principala arteră de circulație, strada care duce de la gară către kilometrul zero, unde se află sediul administrativ al orașului, cu sediile Prefecturii, Primăriei și Consiliului Județean. Ace-lași Bulevard Ferdinand căruia, la începutul mandatelor sale, primarul promitea să-i acopere trotuarele cu pavele.
Acum se toarnă bitum în dorul lelii, dovada neglijenței fiind fotografia alăturată. Cum o mașină era parcată pe trotuar, muncitorii au ales soluția de a asfalta în jurul ei. Ca în filmele cu proști. Asta e Constanța…

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.2655 secunde