€ 4.732
£ 5.2698
$ 4.195

Mai multe ştiri online:

ASF: Societățile de asigurare nu mai trebuie să contribuie la Fondul de rezoluție

Ştire online publicată Joi, 24 August 2017. Autor: Cuget Liber Online.
Începând de luna următoare, societățile de asigurare nu mai trebuie să contribuie la Fondul de Rezoluție. Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) anunță că, la 1 august 2017, a fost atins plafonul de 50 de milioane de lei reprezentând contribuțiile societăților de asigurare la Fondul de rezoluție, conform prevederilor art. 1 alin. (2) din Norma nr. 3/2016.

„ASF a decis să sisteze plata acestor contribuții la Fondul de rezoluție ca o măsură de susținere a pieței asigurărilor, în condițiile atingerii nivelului corespunzător, măsură care se circumscrie strategiei Autorității în acest sens. Supravegherea prudențială a activității societăților de asigurare se concentrează în prezent pe componenta proactivă si preventivă, pentru a evita apariția unor dezechilibre în piața asigurărilor și pentru a administra acele disfuncționalități care ar putea conduce la modificări majore ale prețurilor polițelor asigurărilor obligatorii”, arată reprezentanții ASF.

Legea nr. 246/2015 privind redresarea și rezoluția asigurătorilor permite ASF să declanșeze din timp mecanisme de redresare în cazul în care constată, în timpul procesului de supraveghere, că o societate de asigurare se confruntă cu probleme financiare și nu mai respectă prevederile legale în materie de capitalizare, astfel încât să fie evitat falimentul acesteia.

Reamintim că societățile de asigurare contribuie la Fondul de rezoluție, administrat de Fondul de Garantare a Asiguraților, cu o cotă de 0,4% din totalul primelor brute subscrise pentru asigurările generale și cu o cotă de 0,25% din totalul primelor brute subscrise pentru asigurările de viață.

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7001 secunde