Artă din gunoaie. Puncte de colectare a deșeurilor reciclabile, pe plajele de pe litoral

181

Articole de la același autor

Trei puncte de colectare a deșeurilor reciclabile au fost amplasate pe plajele litoralului românesc, la finele săptămânii trecute. Este vorba despre prima infrastructură de colectare separată, iar recipientele sunt sub forma unor animale marine gigant, reprezentând cele mai cunoscute specii protejate din apele din România. Acestea au fost montate pe plaja Reyna din Constanța, plaja Nomad din Năvodari și plaja Eminescu din Mangalia.

Infrastructura a fost realizată în cadrul programului "Acționăm pentru Ape - A.P.A", inițiat de Asociația Act for Tomorrow, împreună cu Kaufland România. Ediția din 2020 își propune ca, sub umbrela "Stop plasticului din ape", să mobilizeze comunitățile pentru a se implica în prevenirea și combaterea poluării cu plastic a apelor din România și să aducă acest subiect pe agenda publică.

Cele patru sisteme gigant reprezentând doi delfini, un sturion și o broască țestoasă au rolul de a trage un semnal de alarmă asupra impactului pe care deșeurile îl au asupra animalelor acvatice. În infrastructura special amenajată sunt colectate doar deșeuri reciclabile din materiale de plastic și metal, cum ar fi recipiente de băuturi răcoritoare din PET sau doze de aluminiu. Ulterior, acestea vor fi preluate și trimise către stații de sortare, urmând a fi reciclate și transformate în noi produse.

În plus, pe toată perioada sezonului estival, Asociația Act for Tomorrow va derula o campanie de conștientizare prin care, cu sprijinul voluntarilor, vor informa turiștii referitor la impactul pe care poluarea cu deșeuri a apelor îl poate avea asupra speciilor aflate pe cale de dispariție. De asemenea, cei care aleg să colecteze separat vor fi recompensați cu premii prietenoase cu mediul, precum baterii externe cu încărcare solară, paie reutilizabile și alte surprize. Obiectivul strategic al acestor acțiuni este de a contribui la crearea de plaje cu zero deșeuri, în care turiștii să înțeleagă faptul că grija pentru mediu trebuie să fie o prioritate pentru noi toți, chiar și în vacanță.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6202 secunde