Arhiva de Aur "Cuget Liber". Constanța, ce oraș frumos am avut! Casa de Cultură, în 1985

12709
4

Articole de la același autor

Foto document. 


18 iulie 1985, 26 mai 1988 și 26 septembrie 1988. Cocoțat pe blocurile de pe bd. Al. Lăpușneanu, fotoreporterul "Cuget Liber" Mihail Șerbănescu surprinde imagini superbe, în care, în prim plan, apare clădirea Casei de Cultură a Sindicatelor. 




După cum se observă, zona era foarte frumos amenajată, aerisită, cu parc, spații verzi și monument. De remarcat, pe fundal, și ansamblul de locuințe și spații comerciale. 




Astăzi, parcul din vecinătatea Casei de Cultură este - fără exagerare - măcelărit. S-a construit o biserică (nu erau suficiente!), s-a mai îngrădit un spațiu, să te tot plimbi… 




Constanța chiar a fost un oraș frumos, bine gândit și proiectat, dar care a rămas mult în urmă… Cei ce au făcut răul iremediabil sunt binecunoscuți, iar pentru faptele lor nu au plătit în niciun fel! 




Comentează știrea

o
5 octombrie 2017
pla

Bosorogii comunisti care l-au votat pe Mazariche si calnul mafiot pesede sper sa moara in chinuri.

Lica
5 octombrie 2017
Casa de cultura

Pai sa darame biserica si inceputulde catedrala. Doua rahaturi de care imi vine sa vomit cand le vad. Ambele sub binecuvantarea lu Teodosie, care a distrus orasul cu bisericile lui si cu casele lui mortuare. Ar trebui desfiintata functia de arhiepiscop. A facut si face mult rau orasului. Iohannis nici n-a vrut sa auda de el la deschiderea anului universitar.

Mike
6 octombrie 2017
Parcul Casei de Cultura

Pai uitati-va in jur: primele au aparut blocurile cu 10 nivele sau "zidu' cum sunt poreclite, fiind unite intre ele, blocuri tipic comuniste, confort "1", urate ! Apare in coltul de vis a vis blocul inalt cu 10+2 nivele, cu balcoane "ingropate", la fel de urat ca "zidul" dar alta arhitectura...Apoi sunt blocurile de 5 - 7 nivele din spatele Casei de Cultura, a treia idee de arhitectura, confort zero (la comunisti). Urmeaza blocurile cu 4 nivele, specific comunistoide, conf.1 - 2, din fundalul parcului... Totul se inchide cu Liceul de Arta - acum Colegiul Regina Maria, alta arhitectura, alta palarie...Cum poate fi frumos ceva ce e o amestecatura de blocuri comunistoide? Capac la toate, Casa de Cultura a Sindicatelor (acum nu stiu cine o mi detine...), ca cireasa pe tort, facuta, cum se observa, odata cu blocurile din spatele ei... E adevarat ca au stricat parcul cu biserica ce se construieste, dar daca vrem ditamai biserica, avand in vedere ca zona e considerata "centru" si ca se vrea sa fie "mare", ce mai conteaza ca dispare un hectar de spatiu varde, nu?

Liviu
19 ianuarie 2023
sa ti-om`ping

sau sa darame cacaturile alea de sali de jocuri de noroc, pariuri, blocurile in care stau toti drogatii si ateii din cartieru ala, si sa planteze boscheti city managerul. iohannis mai e idolu tau si in 2023?

Răspuns la: Casa de cultura
Adăugat de : Lica, 5 octombrie 2017
Pai sa darame biserica si inceputulde catedrala. Doua rahaturi de care imi vine sa vomit cand le vad. Ambele sub binecuvantarea lu Teodosie, care a...
Pagina a fost generata in 1.5523 secunde